Son Dakika: Ateş Davası'ndaki kritik telefonların şifreleri ABD'de kırılacak!

Son Dakika: Ateş Davası'ndaki kritik telefonların şifreleri ABD'de kırılacak!
Sinan Ateş Davası'nın kritik telefonları, telefon görüşmelerindeki şifrelerin kırılması için ABD'ye gönderildi. Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV canlı yayınında detayları aktardı.

Gazeteci İsmail Saymaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

" Yarın Sinan Ateş Davası'nın bir diğer duruşması görülecek. Savcılık yarın sanıklar hakkında ne kadar ceza isteyeceğini açıklayacak. Davanın karar bağlanması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Onlardan biri de mahkemenin taleplerinin karşılanması.

Mahkeme bir önceki duruşmada iki talebi onaylamış ve yerine getirilmişti. Bunlardan biri dosyadaki iki tutuklu ve kritik sanığın cep telefonları şifrelerinin temin edilip; cep telefonu içeriklerinin ortaya çıkarılmasıydı. Bu sanıklardan biri avukat Serdar Öktem, kendisi MHP'li bir avukattı. Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı da yapmıştı. Öktem, Sinan Ateş cinayetinin işlendiği gün arabasının dolaşım ağı ve bu aracın MHP'ye ait bir araç olmasıyla dikkat çekişmişti. Bir iddiaya göre; Serdar Öktem, cinayetin işlendiği gün, Sinan Ateş'in katili olan Eray Özyağcı'nın Bolu'da saklanması hususunda yardımcı oldu.

Serdar Öktem tutuklandı ve tutuklandıktan sonra cep telefonuna el konuldu. Kendisi 'ben Covid geçirdim ve şifremi hatırlamıyorum, bilmiyorum diye yanıt verdi. Ancak kendisi duruşmada 6 telefonunun olduğunu ifade etti. Bu telefonların hepsini ezbere de biliyordu ama son kullandığı telefonun şifresini bilmiyordu. Bu da mahkemede şüphe yarattı. Bu arada Serdar Öktem, aynı zamanda azmettirici Doğukan Çep'in de avukatı.

ŞİFRELER ABD'DE KIRILACAK

Bir diğer kişi ise Ankara Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal. Aykal'ın Eray Özyağcı''yı Ankara'dan İstanbul'a kaçıran Tolgahan Demirbaş'la özel dostluğu vardı. Cinayetten önce Tolgahan Demirbaş'ın talebi üzerine kendisine avukatı Ali Yücel'in bilgilerini aktarmıştı. Aynı zamanda Tolgan Demirbaş'tan Sinan Ateş'in numarasını vererek bilgilerini de istemişti. 'Evet reis ipini çekmişler' konuşmasının devamı yok.ama bu görüşmeden sonra telefonun notlar bölümüne Ateş'in ev adresinin bulunduğu tespit edildi. İddianameye göre bu numarayı Ensar Aykal'ın verdiği öne sürülüyor. Ensar Aykal bunu kabul etmiyor.

Bunların üzerine mahkeme bu iki telefonun ABD'ye Apple'a gönderilmesi üzerinde bir talimat yazdı. Bu yazıda hem Serdar Öktem'in Hem de Mustafa Ensar Aykal'ın telefonlarının şifresinin kırılması, yazışmaların elde edilmesi, yazışmarla beraber cinayetle bağlantılı bulguların temin edilmesi talep edildi."

Kaynak:halktv.com.tr