Son anket açıklandı: Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'ı geçti

Son anket açıklandı: Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'ı geçti
Avrasya Araştırma Şirketi, Nisan ayındaki ikinci araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankette, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu detayı öne çıktı.

Tam kapanma öncesi gerçekleştirilen anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Anketten çıkan bazı sonuçlar şöyle oldu:

Ankette, "Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı adayı olursa ona oy verir misiniz" sorusuna yüzde 29,7 Kesinlikle oy vereceğim derken yüzde 48,5 Kesinlikle oy vermeyeceğim yanıtını verdi. 

"Hükümete ve Cumhurbaşkanına güveniyorum pandemi bittiğinde ekonomik krizi bitireceklerdir ifadesine katılıyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlar ise yüzde 25,5 Katılıyorum, yüzde 58,7 Katılmıyorum, yüzde 15,8 ise Fikrim yok dedi.

"Türkiye'de bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna verilen yanıt ise Nisan 2. Etap anketinde yüzde 87,2 Evet yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır" sorusuna verilen yanıtlar ise Yüzde 29,6 Erdoğan kazanır, Yüzde 44,1 Yavaş kazanır, Yüzde 15,9 Ortada geçer, yüzde 10,4 Bilmiyorum yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır" sorusuna verilen yanıtlar ise, Yüzde 28,4 Erdoğan kazanır, yüzde 42,6 İmamoğlu kazanır yanıtını verdi. 

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa hangisine oy verirsiniz" sorusunun yanıtları şöyle oldu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa hangisine oy verirsiniz" sorusuna ise şu yanıtlar verildi:

"Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz" sorusuna ise yüzde 36,9 Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verirken yüzde 47,5 Kemal Kılıçdaroğlu dedi. 

Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş arasında sorulan "Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz" sorusuna ise yanıtlar şöyle oldu:

Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu arasında sorulan "Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz" sorusuna ise yanıtlar şöyle oldu:

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna ise yanıtlar şöyle oldu:

Kararsızlar dağıtıldığında ise sonuçlar şöyle oldu: