'Sokak Kedisi' saldırıya uğradı

'Sokak Kedisi' saldırıya uğradı
Sokak Kedisi adıyla yaptığı sokak röportajlarıyla tanınan Ebru Uzun Oruç, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Bağdat Caddesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili olarak yaptıkları sokak röportajının ardından eşiyle birlikte 4 silahlı kişinin organize saldırısına uğradıklarını, yumruklanan eşinin arkadaşının kafesine kaçarak kurtulduğunu açıkladı.

Yaptığı sokak röportajlarıyla sokağın nabzını tutan Ebru Uzun Oruç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya uğradığını açıkladı. Oruç, "Bağdat Caddesi'nde eşim Barış Oruç ve ben 4 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyet'ten çıktık" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şube Başkan Yardımcısı da olan Oruç, saldırganların eşi Barış’ı silahla uzun süre kovaladığını, eşinin bir iş yerine sığınarak canını kurtardığını, şu an genel durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Öte yandan polisin dükkanları açtırarak kamera kayıtlarını inceleyerek eşkâllerini tespit ettiği saldırganları aradığı öğrenildi.

Röportajdan sonra otoparkta saldırdılar

Saldırıyla ilgili olarak halktv.com.tr'ye bilgi veren Oruç, Bağdat Caddesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili sokak röportajları yaptıktan sonra açık otoparkta arabalarını valenin getirmesini beklerken 4 kişinin saldırısına uğradıklarını belirterek, şunları söyledi:

"4 kişilik organize bir işti. 1'i arabada, 1'i gözcüydü, 2'si de bize saldırdı. Sırtımıza vurmaya başladılar. Eşimi yumrukladılar. Eşim silahı görünce kaçmaya başladı. Caddenin sonuna kadar kovaladılar. Eşim arkadaşının kafesine giderek kurtuldu. Polisler eşkâllere kamera kayıtlarından ulaştı. MHP'lilerden uzun süredir tehdit alıyorduk."

Ayşenur Arslan'dan Süleyman Soylu'ya çağrı

Halk TV'de "Medya Mahallesi" programını hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, saldırıya Twitter hesabından tepki göstererek, olayın aydınlatılması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrı yaptı. Arslan, "Sokak Kedisi bir süredir yeni bir formatla, sokağa bazı ünlü isimleri soruyor. Bahçeli, Soylu gibi... Bugünkü silahlı saldırı sonrası telaşlanıp hatır soracak, saldırının aydınlatılması için çırpınacakların başında onların gelmesi lazım!" dedi.