Sokak Hayvanlarının Uyutulması Hakkında AK Parti’den Yeni Açıklama: Hangi Hayvanlar Uyutulacak?

Sokak Hayvanlarının Uyutulması Hakkında AK Parti’den Yeni Açıklama: Hangi Hayvanlar Uyutulacak?
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sokak hayvanlarına ilişkin yeni düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirtti.

Güler, yapılan düzenlemenin amacının sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Ancak saldırganlık gösteren ve kuduz riski taşıyan hayvanların uyutulmasının da düzenlemenin bir parçası olacağını söyledi. Bu düzenlemenin kamuoyu ile 10-15 gün içinde paylaşılacağını ifade etti.

Güler, mevcut barınakların orman alanlarında yapıldığını ve bu barınaklarda kalmayan hayvanların ciddi kuduz tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle, önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı. Ayrıca, hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması gerektiğini de vurguladı.

Güler, düzenlemenin son şeklinin verilmediğini ve eleştirilere yanıt vererek, düzenlemenin detaylarının muhalefet partileri ile yapılacak görüşmelerin ardından netleşeceğini söyledi. Bu düzenlemenin 10-15 gün içinde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.