Sokak Hayvanlarını Uyutacak Yasa Tamamlandı!

Sokak Hayvanlarını Uyutacak Yasa Tamamlandı!
Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa taslağı tamamlandı. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, "Saldırgan-başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik bir süredir yürüttüğüm çalışmayı tamamlamış bulunuyorum. " dedi.

Tartışmalı sokak hayvanları yasa taslağı tamamlandı. 1 ay içinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının öldürülmesiyle ilgili maddeye tepkiler sürerken AKP'den yeni bir açıklama geldi.

AKP Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, "sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme" kapsamında yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak hazırladığı raporu AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci'ye sundu.

Yenişehirlioğlu, "Saldırgan-başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik bir süredir yürüttüğüm çalışmayı tamamlamış bulunuyorum. Bu süreçte bakanlarımız, siyasetçilerimiz, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, köpek saldırısı sonucu mağdur olanlar ve aileleri, hayvanseverler, sanatçılar, basın mensupları ve kanaat önderleri gibi toplumun birçok farklı kesiminden yüzlerce vatandaşımızın önerilerini dinledim, not ettim ve rapor haline getirdim." bilgisini verdi.