Şok iddia: Dilan Polat'ı cezaevine götüren o telefon! Engin Polat komşunun evini bastı, 'Seni geberteceğim' diye tehdit etti

Şok iddia: Dilan Polat'ı cezaevine götüren o telefon! Engin Polat komşunun evini bastı, 'Seni geberteceğim' diye tehdit etti
Aralarında kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlarından bulunduğu 4 ayrı suçtan tutuklanan Dilan Polat ile Engin Polat hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Engin Polat, komşusunu tehdit etti, Dilan Polat'ın telefonda söyledikleri düğmeye basılmasına neden oldu.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile Engin Polat'ı cezaevine gönderen süreç nasıl başladı? Olaylı doğum gününde neler yaşandı? Dilan Polat ile Engin Polat davasında olay yaratan yeni iddialar ortaya atıldı. Dilan Polat ile Engin Polat dosyasındaki dikkat çeken iddiaları 2. Sayfa programına katılan gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Erdinç, yayında şunları söyledi:

"SİZİ GEBERTECEĞİM"

"Her şey 2 Haziran'da, Polat'ların evindeki bir doğum günü partisiyle başladı. Polatlar, yan komşularıyla otopark kavgasına giriyorlar. Komşunun ifadesine göre; Engin Polat evlerine girip "Sizi geberteceğim" diye tehdit ediyor. Dilan Polat da bağırıp çağırıyor.

"BU NASIL İŞ?"

Savcılık ifadelerinin alınmasını istiyor. İfadeye gitmeyen Dilan Polat savcıyı telefonla arayıp "İşlerim çok yoğun bitince geleceğim" diyor. Savcı "Bu nasıl bir iş, günde 750 bin TL harcama yapabiliyor?" diyerek düğmeye basıyor."

SAVCI: SEN NASIL BENİ ARAYABİLİRSİN

Soruşturmayı yürüten savcı, Dilan Polat'ın kendisini aramasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
"Sen nasıl beni arayabilirsin? Sen kimsin, işim yüzünden gelemiyorum, dersin. Devlet seni ifade vermeye çağırıyor. Acilen ifade vermeye geliyorsunuz, yoksa polis zoruyla gelirsiniz."

"750 BİN TL HARCIYORUM" SÖZLERİ

Soruşturmayı yürüten savcı, darp olayını araştırırken Dilan Polat'ın katıldığı bir televizyon programında 'günde 750 bin TL harcıyorum' beyanını tespit etti, başka bir soruşturma dosyası hazırladı ve İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Aklama Bürosuna gönderdi.

DÜĞMEYE BASILDI

Hazırlanan dosya, bir tanığın, söz konusu şahıslardan Engin Polat'ın kara para akladığını iddia ettiği dosya ile birleştirildi ve MASAK bu aşamada devreye girdi. Yaşanan olayların ardından Polat operasyonu için düğmeye basıldı.

Etiketler :