Skandal Karikatür! Gazzelilerin Kıtlıkla Mücadelesiyle Dalga Geçtiler

Skandal Karikatür! Gazzelilerin Kıtlıkla Mücadelesiyle Dalga Geçtiler
Fransız gazetesi "Liberation” tarafından yapılan "Gazze'de Ramazan" isimli skandal karikatürde, Gazze'de İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden ve yaşamını yitiren Filistinlilerle dalga geçildi.

İsrail'in soykırımı gölgesinde Ramazan ayına giren Gazzeliler, kıtlıkla mücadele ediyor. Gazze Şeridi’nde Müslümanların kutsal ayı Ramazanı konu edindiği ırkçı karikatürü tepki çekti.

0x0-fransiz-gazeteden-alcak-karikatur-gazzelilerin-kitlikla-mucadelesiyle-dalga-gectiler-1710190017615.webp

Corinne Rey tarafından Liberation gazetesi için çizilen karikatür tartışmalara sebep oldu. İsrail'in soykırımı gölgesinde Ramazan ayına giren Gazzeliler, kıtlıkla mücadele ediyor.

752x395-fransiz-gazeteden-alcak-karikatur-gazzelilerin-kitlikla-mucadelesiyle-dalga-gectiler-1710189264091.webp

Skandal karikatürde, İsrail ordusu tarafından bombalanan bir binanın enkazı altında kalan bir kişinin eli de yer alıyor. Karikatürde, iftar vaktinin gelmemesi nedeniyle bir Filistinli kadının, açlıktan dolayı zor durumda olan bir adamın yanına gitmek üzereyken, kemikleri çıplak fareleri yakalamaya çalışan öfkeli bir adamın yolunu kesmesi ve onu durdurmaya çalışması tasvir edildi.

ekran-goruntusu-2024-03-12-081523.png

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medya kullanıcıları, her gün onlarca çocuğun İsrail'in zorla aç bırakması nedeniyle hayatını kaybettiği Gazze'de yaşanan insani dramı dalga konusu haline getiren karikatürü yoğun şekilde eleştirdi.

Bazı kullanıcılar karikatürün "Fransa'da İslam karşıtlığının" bir örneği olduğunu dile getirirken, bir grup da benzer bir karikatürün Ukrayna halkı için asla yapılamayacağını belirterek Batı'yı ikiyüzlülükle suçladı.

Etiketler :