Skandal: AKP’liler devletin koruduğu kadınları ifşa etti

Skandal: AKP’liler devletin koruduğu kadınları ifşa etti
Çanakkale'de AKP'liler, devlet koruması altındaki kadınların yaşadığı Konukevi'ni ziyaret etti. AKP’li kadınlar, yasak ve tehlikeli olmasına rağmen ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız eşi Şerife Ersoy Yıldız ve AKP'li Çanakkale Belediye Meclis üyesi Huriye Doğancı, devlet koruması altındaki kadınların yaşadığı Konukevi’ni ziyaret etti. Huriye Doğancı, sosyal medya hesabından yapılan ziyaretin fotoğraflarını paylaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğe göre Konukevine ziyaretçi kabul edilemiyor ve Konukevi'nde kalanların fotoğrafları yayınlanamıyor.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, AKP Çanakkale il başkanı Gültekin Yıldız eşi Şerife Ersoy Yıldız ve AKP'li Çanakkale Belediye Meclis üyesi Huriye Doğancı 31 Mart seçimleri öncesinde ev ziyaretleri yapıyordu. İki daha sonra yasak olmasına rağmen devlet koruması altındaki kadınların yaşadığı ve gizliliğin esas olduğu Konukevi’ni ziyaret etti. Şerife Ersoy Yıldız ziyareti sosyal medyada şu ifadelerle paylaştı; “…… Mahallesinde yaptığımız ev ziyaretlerimizden. Devlet koruması altındaki mağdur kadın evlerine giderek bir nebze olsun destek olmaya, gönüllere girmeye çalışıyoruz.”

ZİYARET VE FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ‘Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi’ yönetmeliğinin Güvenlik Önlemleri başlıklı 16'ıncı maddesinin 2 bendinin a bölümünde “Hiçbir dökümanda, materyalde, yazılı ya da görsel basında ve bunların internet üzerinden yapılan her türlü yayınında konukevinin dış cephesi, çalışanlar ve yararlanıcılara ilişkin fotoğraflara yer verilmez” ifadesi yer alıyor. Yine aynı maddenin ç bölümünde ise “Konukevine ziyaretçi kabul edilmez” hükmü açıkça belirtilmiş.

Etiketler :