"Siz Suriye'ye Girme Hayali Kurarken Suriye Size Girmiş!"

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV canlı yayınında Türkiye’nin Güney hattında Kahramanmaraş,Hatay,Kilis,Gaziantep,Şanlıurfa’da %30 ile %50 arasında Suriyeli potansiyeli olduğunu hakim dilin de Arapça olduğunu açıkladı. Saymaz, milli güvenlik sorunu haline gelen bu yayılımı ' Siz Suriye’ye girme hayalinin peşinden koşarken Suriye size girmiş." sözleriyle yorumladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Türkiye'nin Güney hattında yaşanan güvenlik sorununu açıkladı.

Halk TV canlı yayınında Türkiye’nin Güney hattında Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa’da %30 ile %50 arasında Suriyeli potansiyeli olduğunu açıklayan Saymaz, bunun bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi.

"SİZ SURİYE'YE GİRME HAYALİ KURARKEN"

Saymaz, hakim dilin Arapça olduğu bölgelerde yaşanan durumu "Siz Suriye’ye girme hayalinin peşinden koşarken Suriye size girmiş." sözleriyle değerlendirdi. Saymaz, nüfusun yapısını eleyen bu yayılım için "Bunun vebalinin kim altından kalkacak?" sorusunu yöneltti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Güncel bir vaziyetten bahsediyorum. Suriye kendi topraklarında hakim olma hakkına sahiptir. Bu topraklar bizim değil, İdlib'de çok geniş bir coğrafyayı kontrol ettik. PYD Akdeniz'e doğru gelmesin diye orda kaldık. Orada tonlarca terörist hüküm sürüyor. Evvela buradan çıkmalıyız adım adım kontrol ettiğimiz tüm bölgelerden çıkmalıyız."