Siyasilerden HDP saldırısına kınama

Siyasilerden HDP saldırısına kınama
İzmir’de HDP il binasına yönelik gerçekleşen ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın ölümüyle sonuçlanan saldırıya siyasiler tepki gösterdi.

HDP İzmir İl Binası'na düzenlenen ve Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırıya ilişkin siyasiler sosyal medya medyadan taziye ve kınama mesajı yayınladı.

Yıldırım: Büyük bir üzüntü duyuyorum
"HDP İzmir il binasındaki saldırıyı kınıyorum. Böyle bir saldırının huzurun ve demokrasinin kalbi İzmir’imizde yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.


Özkoç: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Düşen iktidarlarını iç karışıklıkla kurtarmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz! Demokrasi kazanacak!" ifadelerini kullandı.


Akşener: Akıllarını başlarına alsınlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saldırıyı kınayarak, "Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi. 


Babacan: Şiddetle kınıyorum
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da "HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır" açıklamasında bulundu. 


Davutoğlu: Tedbir alınmalı
Saldırıyı kınayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkûmdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır" dedi.


Karamollaoğlu: Olay aydınlatılmalı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir" diye konuştu.