Siyasi Partilerden 25 Kasım Açıklaması

Siyasi Partilerden 25 Kasım Açıklaması
CHP ve İYİ Parti, ayrı ayrı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde açıklama yaptı.

İstanbul’da toplanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 İl Başkanı adına Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle CHP Kadın Kolları’nın yaptığı açıklamayı bir kez daha okudu.

Haftasonu İstanbul Çalıştayı için bir araya gelen 81 İl Başkanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü unutmadı. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde 973 ilçede CHP Kadın Kolları’nın yaptığı basın açıklamasını 81 İl Başkanı adına Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan bir kez daha okudu.

whatsapp-image-2023-11-25-at-14-45-46.jpeg

Yazgan açıklamayı bir kez daha okumalarının nedenini şu sözlerle ifade etti: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bugün kadın kollarımız 81 İl ve 973 ilçede alanlarda eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Biz bugün 81 ilin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları olarak çalışma toplantısı yapmak üzere İstanbul'da bulunuyoruz. 81 Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları olarak bu basın açıklamasını bir kez daha burada paylaşmak istiyoruz.”

“AKP HÜKÜMETİ’NİN YÖNETTİĞİ ÜLKEMİZDE HER GÜN EN AZ İKİ KADIN KATLEDİLİYOR”

63 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörün devrilmesi için mücadele ederken hayatlarını kaybeden Mirabel Kardeşler’in anıldığı açıklamada “Bugün, dünyada ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınlarla tek yürek olduk: her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuyoruz. Dünya tarihine “kelebekler” olarak geçen Mirabel Kardeşler’in direnişine sahip çıkıyoruz” denildi.

7cd048d4-d5ee-4983-ad1c-a33ca07cff3c.jpg

6284 SAYILI KANUNU DA KALDIRILMASINI İSTEYECEK KADAR ŞURUNU YİTİREN ODAKLAR...

İYİ Parti ise İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Naz Mete, İYİ Parti'nin ortak açıklamasında, "Türk kadını; kadim Türk tarihinde de yakın tarihte de her daim erkekle birlikte mücadele etmiş, Türk devletlerinin yaşamasını, gelişmesini ve güvende olmasını sağlamıştır. Kurtuluş Savaşımız bunun en yakın ve en çarpıcı örneklerinden biridir. Türk kültürü ve geleneklerinden uzaklaştıkça, kadına karşı şiddetin arttığı çıplak gözle görülen/yaşanan bir gerçektir. Günümüz iktidarının 21 yıldır yarattığı marazlı siyasi iklimde, Türk ulusu kimliğinden uzaklaştırılmakta; kadın eve kapatılmaya, değersizleştirilmeye, nesnelleştirilmeye başlanmıştır. İktidar, Türkiye’ yi selefileştirme yolunda hızla ilerleyebilmek için bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiş, 6284 sayılı Kanunun da kaldırılmasını isteyecek kadar şuurunu yitiren odakları cesaretlendirmiş, şiddet yanlıları karşında kadının açık hedef hâline gelmesine neden olmuştur. Medeni haklarımız dahi tehlike altındadır. Hanımlar, beyler, özellikle de beyler! Bunlar Türk kadınınca kabullenilebilecek şeyler değildir! Hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak!" dedi.