'Siyaset benim işim değil' diyen Selçuk'tan AKP'ye kutlama mesajı

'Siyaset benim işim değil' diyen Selçuk'tan AKP'ye kutlama mesajı
Göreve geldiği ilk günlerde, “Siyaset benim işim değil” diyerek eğitimin siyasi kaygılardan ayrı tutulması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AKP'nin yıldönümünü kutladı.

Göreve geldiği ilk günlerde, “Siyaset benim işim değil” diyerek eğitimin siyasi kaygılardan ayrı tutulması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden AKP’nin kuruluş yıldönümünü kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “18’inci yıl” mesajını da paylaşan Bakan Selçuk, “Hizmette yenileşmenin, toplumla bütünleşmenin temsilcisi AK Parti’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde sık sık AKP’li milletvekilleriyle fotoğraf veren ve “Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği açıktır” diyen Selçuk, Binali Yıldırım’a desteğini açıklamıştı.

BAKAN HERKESE EŞİT DURMALI

Eğitim sendikaları da Selçuk’un mesajına tepki gösterdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı’nın tüm yurttaşlara eşit mesafede olması gerektiğini hatırlattı. Aydoğan, kamusal ve bilimsel eğitimin yaşamsal bir mücadele olduğunu vurgulayarak “Bu mücadeleyi memleketin eğitim emekçileri, öğrencileri ve velileriyle birlikte kazanacağız” ifadesini kullandı.

Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım da Milli Eğitim Bakanı’nın siyasetten arınması ve ülke yararına çalışması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, Bakan Selçuk’un sürekli olarak parti aidiyetini vurgulama ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Etiketler :