Sıra 'imamın ordusu'nda: Oda TV komplosunun hâkimleri yargı önünde

Sıra 'imamın ordusu'nda: Oda TV komplosunun hâkimleri yargı önünde
Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV'deki aramalar sonrası gazeteci Ahmet Şık ve Barış Terkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişiyi tutuklayan hâkimler bugün sanık olarak yargı önüne çıkıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV’deki aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Soner Yalçın ve Nedim Şener’in aralarında bulunduğu 13 kişi ile ilgili dava dosyasında tutukluluğun devamı yönünde karar veren hakimler, bugün sanık sıfatıyla Yargıtay’da hakim karşısına çıkıyor.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre; Yedi hakimin ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla sanık olduğu dosyada HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık mağdur olarak yer alıyor. Öte yandan, tutuklama talep eden savcılar, tutuklama ve tutukluluğun devamı kararı veren bazı hakimler ise iddianamede yer almıyor.

Bakırköy başsavcılığının hazırladığı iddianamede darbe girişiminden sonra meslekten atılan hakimler Ali Alçık, Ali Efendi Peksak, Hikmet Şen, Mehmet Ekinci, Ömer Diken, Resul Çakır ve Seyfettin Mermerci şüpheli olarak yer alıyor. Hiçbiri bu dosya kapsamında tutuklu değil.

İddianamede, Şık hakkında gözaltı talimatını veren savcı Zekeriya Öz’ün, tutuklayan hâkim İbrahim Balık’ın, tutukluluğa yapılan itirazları reddeden hâkimler Yakup Hakan Günay, Mehmet Hamzaçebi, Rüstem Eryılmaz, Hadi Çağdır, Eşref Aksu, Mustafa Boz, Metin Özçelik, Birol Bilen, Savaş Çelik, Mesut Özcan’ın, Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ kitabına el koyma kararı veren hakim Mehmet Karababa’nın, bu karara yapılan itirazı reddeden hakimler Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu ve Mehmet Erdoğan’ın, iddianameyi hazırlayan ve tutukluluğun devamı yönünde mütalaa veren savcılar Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan’ın da isimleri de geçiyor ancak hiçbiri şüpheli değil.

Davaya ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 14. Ceza Dairesi bakacak.

Etiketler :