Sigara Fiyatlarına Arka Arkaya Zam Geldi! Her 1 TL'nin Ne Kadarının Vergiye Gittiği Belli Oldu

Sigara Fiyatlarına Arka Arkaya Zam Geldi! Her 1 TL'nin Ne Kadarının Vergiye Gittiği  Belli Oldu
Seçim sonrası sigara fiyatlarına yapılan 8 TL'lik zam, en pahalı sigarayı 69 TL'ye yükseltti. Vergi uzmanına göre, her 1 TL zammın 80-85 kuruşu vergi olarak yansıyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Winston grubunda 8 TL zam olduğunu duyurdu.

Dündar'ın paylaştığı bilgilere göre, yeni zamlarla birlikte Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL'ye, en ucuzu ise 58 TL'ye yükseldi.

YENİ ZAMLI LİSTE AÇIKLANDI

Dündar, X hesabı üzerinden yeni zamlı listeyi paylaştı. Buna göre, sigara fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı ve vatandaşlar yeni fiyatlarla karşılaştı.

gkp3zsbwsaawhmo-1.webp

VERGİ UZMANI: HER 1 LİRA ZAMIN 80-85 KURUŞU VERGİ!

Olayın ardından vergi uzmanı Ozan Bingöl, sigara zamlarının büyük bir kısmının vergiden kaynaklandığını belirtti. Her 1 liralık zammın yaklaşık 80-85 kuruşunun vergileme rejiminden kaynaklandığını vurgulayan Bingöl, fiyat artışlarının aslında vergi artışı olduğunu ifade etti.

"Üretici firmaların sigara satışlarına yaptıkları veya yapacakları her 1 liralık zammın yaklaşık 80-85 kuruşu vergileme rejiminden kaynaklı olarak vergiye dönüşmektedir. Dolayısıyla sigaradaki fiyat artışları şeklen zam gibi görünse de özünde bir vergi artışıdır."

Seçimlerin ardından sigara fiyatlarına yapılan zamların büyük bir kısmı vergi artışlarından kaynaklanıyor. Bu durum, tüketicileri ekonomik olarak olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Etiketler :