Yarın Kuvvetli Yağış Geliyor! Cumartesi Günü İse Yazdan Kalma Gün Yaşayacağız

Kasım ayı geldi, beklenen yağışlar henüz gelmedi. Kış mevsimine adım atmamıza sadece 30 gün kaldı ancak kurak geçen sonbahar barajlardaki dip seviyeyi gösterdi. Meteoroloji uzmanları ise sıcaklıkların 5 derece düşeceğini ve yarın kuvvetli sağanak yağacağını bildirdi. Ancak cumartesi günü ise tam anlamıyla yazdan kalma gün yaşanacak.

Sonbaharda beklenen yağışlar gelmedi. Barajlarda dip seviye görüldü. İSKİ verilerine göre 1 Kasım itibarıyla İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 18.3 olarak ölçüldü.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da yarın (2 Kasım Perşembe) kuvvetli yağış geleceğini duyurdu. Yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini dile getiren Şen, sıcaklıkları 4-5 derece düşeceğini ifade etti.

yagis.jpg

1 GÜN SÜRECEK, KUVVETLİ OLACAK

Orhan Şen, X (Twitter) hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bugün iç anadolunun doğu ve güneyinde Gece yarısından sonra Trakya ve Kuzey Ege de yağış var.
Yağış İstanbula yarın Perşembe sabah saatlerinde ulaşıyor. "Akıllı Islatan" cinsten. Akşama kadar kuvvetli devam ediyor .Akşam Batı Karadeniz ve Anadoluya geçiyor.

Yarın (2 Kasım Perşembe) Balıkesir Çanakkale Ege kıyıları Ankara Batı Akdeniz Adana Kayseri Sivas Ordu Giresun İstanbul Kocaeli Zonguldak çevreleri de yağış alacak. Bu yağışlar 1 gün sürecek. Pazar günü batıya tekrar yağış gelecek. Sıcaklıklar yarın 4-5 derece düşecek cuma tekrar artacak."

yagis.jpeg

BEKLENENDEN DAHA KUVVETLİ OLABİLİR

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise, X hesabından "Perşembe günü batıda beklenen yağış beklenenden kuvvetli olabilir. Özellikle Almanya modeli kuvvetli sağanak veriyor. İstanbul'da en etkili saatler sabah ile öğlen arası..." dedi.

whatsapp-image-2023-07-18-at-16-21-42-1.jpeg

HAFTA SONU YAZDAN KALMA GÜN YAŞANACAK

Kuvvetli yağış sadece 1 gün sürecek. Ancak hafta sonu ise yazdan kalma günler yaşanacak. Hava Forum, X hesabından yaptığı paylaşımda cumartesiye dikkat çekti, "Cumartesi ülke genelinde yaz havası bekliyoruz. Tişört, şort yazlık ne isterseniz giyebilirsiniz. Sıcaklıklar İstanbul'da 28, İzmir'de 30, Ankara'da 26, Bursa'da 30, Adana'da 31 derecelerde olacak..." dedi.

yagmur4.jpg

Etiketler :