‘Siber Zorbaya’ Terör Örgütü Üyeliğinden Dava: Babası İçin Bile Yalan Haber Yaydı

‘Siber Zorbaya’ Terör Örgütü Üyeliğinden Dava: Babası İçin Bile Yalan Haber Yaydı
Aralarında çok sayıda hâkim ve savcının da olduğu onlarca kişiye yönelik itibar suikastı yapmakla suçlanan Orkun Doğuş Dülgeroğlu ve FETÖ firarisi Cevheri Güven hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlaması ile dava açıldı. İddianameye göre Dülgeroğlu, Güven’le, yayımladığı videolar için bilgi ve belge paylaşımında bulundu. Geçen Nisan ayında gözaltına alınan Dülgeroğlu tutuklu durumda.

Aynı zamanda hacker olan Orkun Doğuş Dülgeroğlu (38), en son İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ı hedef alan paylaşımları sonrası geçen nisan ayında gözaltına alınarak tutuklandı. Dijital materyallerine el konulan Dülgeroğlu’nun firari konumdaki Cevheri Güven (46) ile bir dizi bilgi belge paylaşımında bulunduğuna dair delillere ulaşıldı.

FETÖ FİRARİSİ KOMİSER İLE DE TEMASTAYDI

Cevheri Güven’in yayımladığı videolar için bilgi belge sağlamanın dışında, anılan vidoların kurgusunu da yaptığı anlaşılan Dülgeroğlu’nun bilgi belge paylaşımında olduğu bir diğer ismin de yine FETÖ firarisi Başkomiser Turgay Karagöz olduğu anlaşıldı.

PARTİ LİDERİNİ DE HEDEF ALDILAR

Dülgeroğlu sorgusunda, Cevheri Güven’i sosyal medyadan bildiğini bu kişinin FETÖ firarisi olduğunu ise bilmediğini kaydetti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ aleyhine yaptığı paylaşımlar sonrası B. T. isimli bir kadının kendisine ulaştığını kaydederek “Elimdeki bilgi ve belgelerin hepsini B. T. ve S. N. S. isimli kadınlarla paylaştım. Bu bilgiler çeşitli basın organlarında haberleştirildi” şeklinde konuştu.

111.jpeg
Dülgeroğlu, geçen nisan ayından beri tutuklu durumda.

O YAYINLAR İÇİN BİLGİ DE PAYLAŞTI

Cevheri Güven hakkında Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan bir davanın olduğu hatırlatması yapılan iddianamede şu değerlendirme yapıldı: “Şüpheli Orkun Doğuş Dülgeroğlu’nun, silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işleyen Cevheri Güven'e montaj ve kolaj yapmak suretiyle yardımcı olduğu, Cevheri Güven’e sosyal medyada devlet görevlileri aleyhine yapmış olduğu videoların kurgularını ve bu videolara ilişkin bilgi ve belgeleri göndererek müsnet suçu işlediği…”

‘Silahlı terör örgütüne üye olmakla’ suçlanan Dülgeroğlu ve Güven’in davası İstanbul 23 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davanın ilk duruşması ise ocak ayı ortasına gün verildi.

BABASI İÇİN BİLE YALAN HABER YAYDI

ORKUN Doğuş Dülgeroğlu, daha önce de birçok kişinin şikâyeti ile gündeme gelmişti. Babası N. Dülgeroğlu için “Babam silah kaçakçısıdır” paylaşımı yapan Dülgeroğlu, yalnız yaşayan babaannesi için ise “Evinde 10 milyon para ile tek başına yaşıyor” paylaşımı yaparak bu kişinin açık adresini Facebook’ta paylaşmıştı. Yine, halası ve eşi için “Tarihi eser kaçakçılığı yapıyorlar” yalanını yayan Dülgeroğlu, erişim engeli talep ettiği 5 ayrı sulh ceza hakkimi hakkında da yalan haberler yayımlamıştı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :