SGK Düğmeye Bastı! Tek Tek İptal Ediliyor

SGK Düğmeye Bastı! Tek Tek İptal Ediliyor
Sosyal Güvenlik Kurumu 2023 denetimlerinde sahte iş yeri olduğunu belirlediği 1533 işletmeyi kapattı. Çalışmadığı halde sigortalı gibi gösterilen 88 Bin 455 kişinin de sigortasını iptal etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında sahte iş yeri ve sahte sigortalılara yönelik denetimlerine hız kazandırdı. "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" aracılığıyla yürütülen çalışmalarda, Türkiye genelinde yoğun denetimler gerçekleştirildi.

SGK sahte sigortalıları mercek altına aldı! 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildi - Son Haberler - Milliyet

101 BİN İŞYERİ 88 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde, 101 bin 794 iş yeri incelendi. Bu denetimlerin sonucunda, 1533 iş yerinin sahte olduğu ve 88 bin 455 kişinin çalışmadığı halde sigortalı gösterildiği ortaya çıkarıldı. Sahte sigortalılık tespit edilen kişilerin sigortalılıkları iptal edilirken, sahte iş yerleri üzerinden yapılan hizmetler de geçersiz sayıldı.

SGK, sahteciliğin tespiti durumunda iş yerlerine yönelik de çeşitli yaptırımlar uyguladı. Sahte olduğu belirlenen iş yerlerinin tescil kayıtları, e-sigorta şifreleri ve iş yeri sicil numaraları iptal edildi. Ayrıca, haksız yere yararlanılan teşvik ve destekler, gecikme cezası ve zammı ile tahsil edildi.

Kaynak:AA