Sevilay Yılman: Soylu ve Şentop'un ne konuştuğunu öğrendim

Sevilay Yılman: Soylu ve Şentop'un ne konuştuğunu öğrendim
Gazeteci Sevilay Yılman, dün görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ne konuştuğunu öğrendiğini ifade etti.

Gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında dün gerçekleşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görüşmesine ilişkin konuştu.

Yılman, Meclis Başkanı Şentop'un, İçişleri Bakanı Soylu'nun katıldığı canlı yayında söylediği 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasının peşine düştüğünü söyledi.

Yılman şöyle konuştu:

İş büyüyünce, olay bambaşka bir noktaya gelince, Mustafa Şentop'un ısrarlarıyla Süleyman Soylu açıklamak zorunda kaldı. Şöyle duydum ben. 1,5 saatlik görüşme bu, epeyce uzun bir görüşme yapılmış. Şentop'un rahatsızlıkları çok net. Sadece Şentop'un da değil, AKP camiasında Sedat Peker'in konuşmalarıyla ortaya atılan iddialar büyük rahatsızlık yarattı.

'Soylu'nun o ismi verdiğini öğrendim'

Medyayla ilgili de korkunç şeyler var. Bizim içimizde de rahatsızlık yaratıyor. Süleyman Soylu'nun o ismi verdiğini öğrendim. Elindeki belgeyi vermiş sanırım. Yazılı bir cevap da verdiğini öğrendim. Konuşulmuş, sohbet edilmiş, istişare yapılmış ama yazılı olarak da bunu kayıtlara düşsün diye herhalde Sayın Soylu vermiş. Yazılı bir şeye ek olarak belgeyi de vermiş olabilir. 

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bir siyasetçiye aylık 10 bin dolar rüşvet verdiğini söylemiş ancak ismi açıklamamıştı. Muhalefetten gelen tepkilerin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, iddiayı Soylu'ya sormuştu. 27 Mayıs'ta Soylu'ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istemişti.