Şenyaşar ailesinin ilk duruşması başladı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin davası Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Emine Şenyaşar öldürülen eşi, iki oğlu ve tutuklu bulunan oğlu için 2 yıldır adalet nöbeti tutuyor.

Olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada ayrı ayrı yürütülen 'iş yeri' ve 'hastane' dosyaları ve birleştirildi. Bileştirilmenin ardından davanın ilk duruşmasına Malatya'da başlandı. Malatya'da 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, Şenyaşar ile Yıldız ailelerinin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşma başlamadan önce CHP heyeti Malatya Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP olarak uzun zamandan beri davayı takip ettiklerini belirterek, "55 ay önce 14 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen bir linç ve katliam dosyasının duruşmasının yapılacağı gün Malatya Adliyesi’ndeyiz. 14 Haziran 2018'de Emine annenin 2 evladı ve eşi linç edilmişti. Diğer evlatları da zorlukla kurtulabilmişti. Bu mücadelede etkin bir soruşturma ve soruşturmanın yerine getirilmesi, ardından da bu lincin, katliamın doğrudan ve dolaylı sanıklarının adalet önünde, yargı önünde hesap vermesini bekliyoruz ve bunu talep ediyoruz" dedi.

AKP'li vekilin akrabaları saldırdı

14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, genel seçim kampanyası için ilçede çarşı esnafını ziyaret eden AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakın korumaları ile Celal Şenyaşar ve kardeşleri arasında silahlı kavga yaşandı.

Şenyaşar ailesine ait dükkanda yaşanan kavgada Adil Şenyaşar ve milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Celal, Ferit, Fadıl Şenyaşar kardeşler ile birlikte milletvekilinin sekiz yakını da yaralandı. Saldırıyı duyan Emine Şenyaşar ve eşi Hacı Esved Şenyaşar yaralı çocuklarını görmek için hastaneye vardıkları sırada, milletvekilinin akraba ve yakınlarının hastaneye saldırması sonucunda, yaralı haldeki Celal ile babası Esved Şenyaşar öldürüldü.

Tedavi süreci devam eden Fadıl Şenyaşar, Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmek ve sekiz kişiyi yaralamak suçundan tutuklandı.

Yargılama iki yıl sürdü

Malatya'da iki yıl süren yargılama sonucunda Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmek ve sekiz kişiyi yaralamak suçlarından Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay; milletvekilinin kardeşi Enver Yıldız da, Adil Şenyaşar'ı öldürmek suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yıldız’ın akrabalarının da aralarında olduğu 14 kişi hakkında iki kez müebbet ve 45 yıla kadar, 5 sanık hakkında ise 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Can Atalay'dan mektup

Gezi Davası nedeniyle yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay, Silivri Cezaevi'nden İsmail Küçükkaya'ya mektup gönderdi. Küçükkaya, Halk TV'de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında mektubu okudu. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sayın İsmail Küçükkaya, anne Şenyaşar Ferit Şenyaşar ve meslektaşımız avıkat Bülent Duran ile yaptığınız yayını izledim. Ne desem az. Bu sorumlu gazetecilik için memleketin belki de en ücra köşesinden yükselen adalet çığlığına programınızı açtığınız için Türkiye kazandı. Ne kadar teşekkür etsek azdır sizlere. Ama ben kendi adıma apaçık teşekkürü kendi adıma size ulaştırmayı görev bilirim."

AYRINTILAR GELECEK...

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :