Selvi: Erdoğan tehlikenin farkında

Selvi: Erdoğan tehlikenin farkında
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlerde favori partilerin değil, seçmenlerini sandığa taşıyacak partilerin kazanacağını yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 31 Mart yerel seçimleri öncesi değerlendirmelerini yazdı. Selvi, bu seçimler favori olan değil seçmenlerini sandığa taşıyacak partinin kazanacağını yazdı. Selvi ayrıca Erdoğan'ın da tehlikenin farkında olduğu için İstanbul'da yaptığı 4 mitingde de sandığa çağrı yaptığını hatırlattı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çünkü seçimler birkaç puanla el değiştirecek. Seçimlere katılım oranı düştüğü takdirde bir puan altın hisse kadar kıymetli olacak. Son 10 günde kararsızların oranında düşüş bekliyorum. Çünkü Türk seçmeni için oy kutsaldır. Ayrıca liderlerin ortak mitingleri başlıyor. Bugün Kılıçdaroğlu ile Akşener ilk ortak mitingi Denizli’de yapacaklar. İki lider yarın Aydın’da, 17 Mart’ta ise Balıkesir’de olacak. Erdoğan ile Bahçeli ise ortak mitinglere 17 Mart’ta İzmir’den başlayacaklar. İki lider 23 Mart’ta Ankara’da, 24 Mart’ta ise İstanbul’da kürsüye birlikte çıkacaklar.

Liderlerin ortak görüntüsü ittifak adaylarına oy akışında önemli katkı sunacak. Buna rağmen katılım oranı düşük çıkarsa seçim gecesi sürprizlere hazır olun. Favori partiler değil, seçmenini sandığa taşıyan partiler kazanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gerçeğin farkında. Dün İstanbul’da 4 yerde miting yaptı. Hepsinde de partilileri sandığa gitmeye davet etti. Kürsüden inmeden önce, partilileri “Sandık aman ha ihmal edilmesin” diye uyardı. Diğer liderler de tehlikenin farkına vardı. Bundan sonra seçimlere katılım çağrısını arttıracaklar.

Çünkü seçim yaklaştıkça sandığın yakıcı etkisi hissedilmeye başlandı."

Etiketler :