Selden etkilenen bölgeler afet bölgesi ilan ediliyor

Selden etkilenen bölgeler afet bölgesi ilan ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen yerlerde, vergi ve SGK prim ödemelerinin erteleneceğini, eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışlar, başta Artvin ve Rize olmak üzere birçok yerde hayatı felç etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bölgeye gidip incelemelerde bulunarak, vatandaşlara yapılacak desteklerden bahsetti.

'Genel hayata etkili afet bölgesi' olarak ilan edildi

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından son dönemde yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı.
 

Vergi ve SGK prim ödemelerine erteleme
 

Erdoğan, "Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Emek veren ilgili tüm kurumlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Buna göre, afet bölgesi ilan edilen yerlerde vergi ve SGK prim ödemeleri ile esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek. İşyeri ve araçları zarar görenlere destek sağlanacak.

Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak, acil destek paketi hazırlanacak.

 

 

Etiketler :