Selçuk Bayraktar: Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz

Selçuk Bayraktar: Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz
Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Kanada'nın Türk SİHA'larında kullanılan görüntüleme sistemlerine ihracat yasağı getirmesine ilişkin "Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; Yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz" dedi

Kanada Dışişleri Bakanı Garneau, ülkesinin Türkiye'ye yönelik askeri ihracat izinleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Garneau, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ savaşında Kanada teknolojisinin kullanıldığı iddialarına yönelik soruşturma açıldığını ve bu soruşturma sonuçlanana kadar Türkiye'ye askeri mal ve teknoloji ihracat izinlerinin geçen yıl sonbaharda askıya alındığını hatırlattı.

"Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz"

Tüm bu gelişmelerin ardından Baykar Teknik Müdürü Selçuk Baytaktar, ambargo kararını yeni bir gelişme gibi duyuranlara ve sevinenlere tepki gösterdi.

Bayraktar paylaşımında, "Kameranın yerlisini ASELSAN yıllar önce yaptı. Gayet başarılı görüyor, işaretliyor, yurt içi hatta yurt dışına dahi ihraç edildi. Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; Yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz..." dedi.

 

Etiketler :