Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener'in Birlikte Kaleme Aldığı 'Arafta Düet' Kitabının Tanıtıldı

Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener'in Birlikte Kaleme Aldığı 'Arafta Düet' Kitabının Tanıtıldı
Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener'in ortak romanı olan 'Arafta Düet', Edirne'de yapılan bir tanıtım etkinliğiyle okurlarla buluştu. Bener, hapishanede bulunan Demirtaş'ın mektubunu okudu.

Yazar Yiğit Bener ve Edirne Hapishanesi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ortak kaleme aldığı "Arafta Düet" kitabının tanıtımı, Yiğit Bener'in sunumuyla Edirne'de gerçekleştirildi.

Etkinliğe, yazarlar Ayfer Tunç, Gülayşe Koçak, Altay Öktem, Deniz Durukan, Şebnem İşigüzel ve Yavuz Ekinci gibi isimlerin yanı sıra Evrensel Gazetesi yazarı ve iletişimci Ayşen Şahin, akademisyen Ceren Sözeri, yazar ve psikolog Gündüz Vassaf da katıldı.

"DÜŞ GÜCÜ, EDEBİ FİRARLA BULUŞTU"

Yiğit Bener, Selahattin Demirtaş ile uzun yıllardır içeride olduğu için yüz yüze gelmediklerini ancak mektuplaşarak başladıkları bir dostluk ve dayanışma öyküsü olduğunu şu cümleleriyle anlattı:

“Biz bu kitabı, Arafta Düet’i hiç yan yana gelemeden yazdık. Selahattin 8 yıldır içeride olduğu için gelemezdik de zaten. Daha ilginç tarafı, biz önceden de tanışmıyorduk. Selahattin hapisteyken başladık biz yazışmaya ve ahbaplığa, biraz dayanışma amaçlıydı. Bir de Selahattin’in edebiyatla, yazar olarak daha farklı bir bakışla ilgilendiğini onun söyleşilerinden okuduğum için dayanışmamı nasıl dile getireyim derken ona kitap yollayarak bunu yapmaya başladım. Derken yazışmaya başladık ve iş bu kitaba kadar vardı. Onunla düş gücü, edebi firarla buluştu ”

"ÖZGÜR GÜNLERDE KEYİFLİ SOHBETLERDE BULUŞACAĞIZ"

Demirtaş’ın etkinlik için gönderdiği mesaj Bener tarafından okundu. Demirtaş mesajında şunları yazdı:

“Değerli dostlar bugün sizlerle aynı kentin havasını solumak bile güzel. Hepiniz hoş geldiniz. Dayanışma dilekleriniz önceden bana iletildi, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplumun uzun yıllardır karşı karşıya olduğu bu zulüm düzenini dayanışma ve mücadele ile hep birlikte aşacağız. Bir yazar dayanışmasının ötesinde adaletsizliğe, baskılara itiraz anlamını taşıyan ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Gelemeyen dostlar dahil her birinize özgür günlerde keyifli sohbetlerde buluşacağız. Hepinize içten selam, sevgilerimi yolluyorum. Dostlukla.”

Etkinliğin sonunda Yiğit Bener, "Arafta Düet" kitabını okurları için imzaladı.

Kaynak:ANKA