Sedat Peker'i koruyan polis açtığı davayı kazandı

Sedat Peker'i koruyan polis açtığı davayı kazandı
GazeteDuvar'ın haberine göre 2017-2018 yılları arasında Sedat Peker'in korumalığını yapan polis, sürgün edilmek istendi. Polisle ilgili karar verildi.

2017-2018 yılları arasında EGM tarafından Sedat Peker'i korumakla görevlendirilen polis, Peker hakkındaki yakalama kararı sonrası sürgün edilmek istendi. Konuyu yargıya taşıyan polis mahkeme tarafından haklı bulundu, sürgün iptal edildi.

Sedat Peker'in henüz “suç örgütü lideri” sıfatını taşımadığı 2017-2018 yılları arasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla bir polis memuru Peker'in yakın koruması olarak görevlendirildi. Koruma polisi, bu görevi 15 ay boyunca sürdürdü.

sedat-peker1.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'e verilen polis koruması için "Benden 1,5 yıl önce verilmiş, ben göreve gelmeden önce. Sonra da benim zamanımda da alındı" demişti.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, koruma polisi, bu görevi 15 ay boyunca sürdürdü.

sedat-peker2.jpg

Peker hakkında soruşturma başlatılması sonrası ise koruma polisi, hakkında hiçbir adli ve idari soruşturma olmamasına rağmen “Sedat Peker'in Trabzon ili başta olmak üzere bölgede akraba, destekleyen, iş ilişkileri vb. nedenlerle temasının olabileceği” iddiasıyla Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne naklen atandı. Atamaya gerekçe olarak ise “Emniyet Hizmetleri Sınıfi Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 34. maddesi” gösterildi.

sedat-peker3.jpg

EGM DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ: MEVZUATA AYKIRILIK BULUNMUYOR

Atama nedeniyle haksızlığa uğradığını düşünen koruma polisi, yargıya başvurarak, atamanın iptali için dava açmıştı.