Sedat Peker'in İddialarında Adı Geçiyordu... Ankara Emniyet Müdürü Görevden Alındı!

Sedat Peker'in İddialarında Adı Geçiyordu... Ankara Emniyet Müdürü Görevden Alındı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gidişiyle Soylu’nun Emniyetteki kadrolarında büyük bir değişiklik yapılacağı bürokraside uzun süredir konuşulan bir konuydu. Dün gece ise beklenen oldu. Gece yarısından sonra yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Süleyman Soylu döneminde göreve getirilen 24 ilin emniyet müdürü görevden alındı. Soylu döneminde “kızağa çekilenler” ise dün aktif görevlere getirildi.

Ankara Emniyet Müdürü 'kızağa çekildi'

Görevden almalar ve yer değişiklikleriyle birlikte toplam 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 24 ilin emniyet müdürleri "kızak görev" olarak bilinen, "Emniyet Genel Müdürlüğü emrine" alınarak merkeze çekildi. Soylu'nun en yakınındaki isimler olarak bilinen iki kritik isim, görevden alınarak, "kızak göreve" getirildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine çekilen isimler arasında yer aldı. Yılmaz’ın yerine Konya Emniyet Müdürlüğü'nden Engin Dinç getirildi. Dinç, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapmıştı.

Sedat Peker gündeme getirmişti

Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Servet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen bir isimdi. Yılmaz’ın Soylu’nun “kirli işlerini” takip ettiği iddia ediliyordu. Resul Holoğlu ismi ise suç örgütü lideri Sedat Peker videolarında geçiriyordu. Peker, dün ABD’de serbest bırakılan Sezgin Baran Korkmaz'ın Bakan Soylu'nun uyarısı ile ülkeden ayrıldığını iddia ederek, "5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Bu adamı arıyor, İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Holoğlu eski Bakan Soylu ile BAE ziyarete gitmiş bu ziyaret tartışma konusu olmuştu. Çünkü Soylu’nun bu ziyareti Peker’in iade edilmesi için yaptığı ve yanında İnterpol Dairesi’nden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan yerine Holoğlu’nu götürmüştü. Bu ziyaret ‘Soylu en güvendiği isimle Peker’in iadesini konuşmaya gitti’ şeklinde yorumlanmıştı.

Rüşvet iddialarında adı geçti

Kararnamede dikkat çeken bir diğer isim Muğla’da 4 yıldır görev yapan İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’ydu. Dilberoğlu’nun ismi bir boşanma davasında verilen dilekçelerde geçen rüşvet iddialarında geçmişti. Dilberoğlu o dönem yaptığı söz konusu iddialara, “Ne zaman almışım ki? Hatırlayamadım” şeklinde yanıt vermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer de görevden alındı. Yerine Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar atandı.