Sedat Peker'den yeni iddia: AKP'li bir isim üzerinden FETÖ ile gizli görüşme yürütülüyor!

Halkt TV'de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Kayda Geçsin programına konuk olan gazeteci Timur Soykan, gazeteci Murat Ağırel ve gazeteci Ozan Gündoğdu, Sedat Peker'in 'AKP'li bir isim üzerinden FETÖ ile gizli görüşme yürütülüyor' açıklamasını değerlendirdi.

Halkt TV'de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Kayda Geçsin programına konuk olan gazeteci Timur Soykan, gazeteci Murat Ağırel ve gazeteci Ozan Gündoğdu, Sedat Peker'in AKP'li bir isim üzerinden FETÖ ile gizli görüşme yürütüldüğü ve FETÖ'nün Afrika'daki organizasyonundan bahsettiği tweet serisini değerlendirdi. 

'Hiçbir iddiası yalanlanmadı'

Gazeteci Timur Soykan Peker'in ifadeleri hakkında ciddiye alınıp, üzerine düşünülmesi gereken, siyaseten dikkate alınması gereken bir durum olup olmadığı konusunda şöyle konuştu:

"Yıllardır 15 Temmuz'dan sonra da meşru bir figüre dönüştüğü için devletin içinden de bilgi alan, devlet içinden bilgi alan biri Sedat Peker, o yüzden Peker'in her ifşalar başladığından bu güne hiçbir iddiasının yalanlanmamış olmasını da göz önüne alırsak ciddiye almak zorundayız. Ama doğrudan kabul etmemeliyiz"

'AKP'li bir bakan bir saat içerisinde raporu çıkarıyor'

Gazeteci Murat Ağırel Peker'in iddialarının sadece AKP'nin içinden olmadığı kimlikler paylaştığını, gümrükten haberler aldığını ekledi. Ağırel Sedat Peker'in ifşalarında yer alan Paramount Otel ve Bodrum Yalıkavak Marina hakkın şöyle konuştu:

"Bu konuda en bilgili kişilerden bir bilgi geldi bana. Otelin karşısında bir arazi var kimse bahsetmiyor dedi. Nedir o dedim gazeteci refleksiyle. Mübariz, buraya ihaleye çıkıyor ve ederini üzerinde bir bedelle alıyor. Satış iptal ediliyor her şey uygun olmasına rağmen, sonra Mübariz bir daha alıyor burayı, tekrardan onay aşamasında iptal oluyor. Yeni bir 'çökme' hikayesi bu. "Buradan elini çekeceksin" diyorlar Mübariz Mansimov'a. Daha enteresanı şu az önce bahsettiğimiz isimlerle Fettah Tamince'nin olduğu ekip, oradaki araziyi alıyorlar, hem de Mansimov'un verdiği fiyatın çok altında bir fiyatla. Oraya da imar izni çıkarmaya çalışıyorlar. Belediye başkanları karşı çıkıyor, AKP'li bir bakan bir saat içerisinde raporu alıp o bölgede imar çeşitliliği başlıyor"

 

Etiketler :