Sedat Peker siyasetçi, vekil ve gazetecilere 24 ayar altın tespih hediye etmiş

Sedat Peker siyasetçi, vekil ve gazetecilere 24 ayar altın tespih hediye etmiş
Saygı Öztürk, Peker'in bazı siyasetçi, milletvekili, bürokrat ve gazetecilere, "dostluk nişanesi" olarak 24 ayar altından yapılmış tespih gönderdiğini söyledi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığı öne sürülen siyasetçi gizemini korurken, dün akşam bir programa katılan gazeteci Saygı Öztürk, Peker'le ilgili gündem yaratacak bir iddiada daha bulundu.

TV5'de Mustafa Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu gazeteci Saygı Öztürk'ün konuk olduğu "Kulis Ankara" programında, mafya-medya-siyaset üçgeninde yaşanan ilişkiler üzerine konuşuldu.

Son dönemde yayınladığı videolarla tartışma yaratan Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığı iddia edilen siyasetçi gizemini korurken, programda bomba bir iddia daha gündeme geldi. Peker'in bazı siyasetçi, milletvekili, bürokrat ve gazetecilere, "dostluk nişanesi" olarak 24 ayar altından yapılmış tespih gönderdiği iddia edildi.

"Bazı kişiler o tespihten alabilmek için araya aracı koyuyordu"

Saygı Öztürk, "Organize suç örgütü lideri" olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılmış olan Sedat Peker'in, hatrı sayılı kişilere hediye olarak 24 ayar altından yapılmış tespihler hediye ettiği; bazı kişilerin, o tespihten alabilmek için araya aracı koydukları, bunlar arasında siyasetçilerin, milletvekillerinin, bürokratların olduğunu iddia etti.

Öztürk, Sedat Peker'in kendisinin de sürekli tespih kullandığını belirterek, "O, kişiler arasındaki dostluğu pekiştirmek adına bir dostluğun nişanesi olarak veriliyormuş bu onların dünyasında. Dolayısıyla, tespih verdikleri zaman o dostluk, 'ebedî bir dostluk' olarak ifade ediliyor" dedi.