Seçim Sonrası İlk Büyük Zam Yolda! Tüm Faturalara 150 Lira Ekleme Yapılacak

Seçim Sonrası İlk Büyük Zam Yolda! Tüm Faturalara 150 Lira Ekleme Yapılacak
Geçtiğimiz yıl tüm hanelere aylık 25 metreküp ücretsiz doğalgaz dağıtılmasını öngören uygulama, 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Güncel tarife bedeli üzerinden hesaplandığında, uygulamanın sona ermesiyle birlikte tüm doğalgaz faturalarına 150 liralık ekleme yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan 14 Mayıs seçimleri öncesinde, şebekeye alındığı belirtilen Karadeniz Gazı için siyasi iktidar, Türkiye'nin tamamında 1 yıl boyunca aylık 25 metreküp ücretsiz doğalgaz dağıtılacağını belirtmişti.

Erdoğan, bir aylık ücretsiz ve 12 ay boyunca 25 metreküplük bedava doğalgaz uygulamasını şu sözlerle duyurmuştu: "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir."

doualgaz3.jpgMevcut doğalgaz tarifeleri üzerinden yaklaşık 150 liraya denk düşen bu bedel, kesintisiz olarak 11 aydır uygulanırken, uygulamanın 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla devreden kaldırılacağı öğrenildi.

DOĞALGAZ FATURALARINA PEŞ PEŞE ZAM GELİYOR

81 ilin tamamında geçerli olan uygulama, aksi bir karar alınmaması halinde Nisan ayı itibarıyla sona erecek. Şu anki fiyatlar üzerinden yaklaşık 150 TL'ye denk düşen 25 metreküplük doğalgaz uygulaması, yaz aylarında yapılması beklenen doğalgaz zamları ile birlikte eklendiğinde vatandaşların doğalgaz faturalarını neredeyse iki katına yükseltmiş olacak.