Seçim Öncesi İkametgah Oyunu!

Seçim Öncesi İkametgah Oyunu!
Seçimler yaklaşırken Hatay Valiliği'nin aldığı karar tartışma yarattı. Kararda seçim öncesi vatandaşların depremde yıkılan veya ağır hasarlı binalarına ikametgahlarını taşımasının önü açıldı.

Seçim takviminin 1 Ocak’ta açıklanmasının ardından Hatay Valiliği’nin yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin aldığı karar tartışmalara neden oldu. BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre vatandaşların yıkılmış, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalara ikametgâh taşınarak oy kullanabileceği ileri sürüldü. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kararın deprem bölgesinde oy kullanacak kişilerin “mağduriyet”ini önlemek amacıyla alındığı iddia edildi.

thumbs-b-c-0d4d857b140034cbb0e9dc433ac95cd6.jpg

HUKUKSUZ BİR ADIM

Hatay Valiliği tarafından alınan kararın hukuksuz olduğuna dikkat çeken eski Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, “Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini ilan ettiği süreden sonra seçmen nakliyle ilgili tasarrufta bulunulması hukuken doğru değil. Dolayısıyla hangi amaçla yapıldığını bilemeyiz ancak 1 Ocak tarihinden sonra yapılacak nakiller hükümsüz olmalıdır ki yapılan açıklamayı herhangi bir YSK kararına dayandırmadılar. Eğer böyle bir YSK kararı varsa bunu açıklamalılar, bu haliyle ‘Ben yaptım, oldu’ algısıyla alınmış bir karar gibi görünüyor” dedi.

thumbs-b-c-fb10698e1bde7e6c73313728ebdd7944.jpg

08-nisan-11-ocak-17-aa-30190056.jpg

Etiketler :