Scooterlı ölümünde sürücüye 15 yıl hapis istemi

Scooterlı ölümünde sürücüye 15 yıl hapis istemi
Antalya'da scooter kullanan iki lise öğrencisinin ölümüne neden olan Muhammed Can Gülmez hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Antalya'da elektrikli scooter kullanan lise öğrencileri 18 yaşındaki Mahmut Yağız Balcı ve 17 yaşındaki Ada Kayahan'a otomobille çarparak ölümlerine neden olan Muhammed Can Gülmez hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Kaza, 22 Ekim akşamı, Portakal Çiçeği Caddesi'nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız ve Ada, dershaneden çıktıktan sonra evlerine gitmek için scootera bindi. Muhammet Yağız'ın kullandığı scootera, süratli olduğu iddia edilen Gülmez yönetimindeki otomobil çarptı. Kazada iki lise öğrencisi yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Gülmez ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İddianame hazırlandı

Muhammed Can Gülmez hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan hazırlanan iddianamede; kaza sonrası yapılan kontrollerde sanığın alkolsüz olduğunun, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilaç etken maddesi etkisinde olmadığının tespit edildiği belirtildi. Kaza tespit tutanağına göre, scooter sürücüsünün 'aracını yaya yolunda kullanmak' otomobil sürücüsünün ise 'yaya geçitlerine yaklaşırken aracın hızını azaltmamak' kuralını ihlal ettiği aktarıldı. İddianamedeki ifadesinde Gülmez'in, yaklaşık 80 kilometre hızla seyir halindeyken refüjden, palmiye ağaçlarının arasından, 2 kişinin bulunduğu scooter bir anda yola çıktığını, frene basmasıyla kazanın meydana geldiğini söylediği belirtildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :