Scooter kullanıcısı artık fosforlu yelek giyecek

Scooter kullanıcısı artık fosforlu yelek giyecek
Trafik yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Son dönemde trafik kaza oranları artan scooter’ların kullanıcıları artık akşam saatlerinde fosforlu yelek giymek zorunda.

Trafik yönetmeliğine scooter, minibüs ve taksi kullanıcıları için yeni şartlar eklendi. Buna göre Scooter kullanıcıları artık akşam saatlerinde fosforlu yelek giymek zorunda. Trafikte seyir halindeyken olası sert frende ve kazalarda bebek ve çocukların anne kucağından fırlamasına karşılık, minibüs otobüs ve taksilerde çocuk bağlama sistemleri de zorunlu oldu. Uçaklardaki bebek ve çocuk emniyet kemerleri artık ticari araçlarda da kullanılacak. Taksilerde en az bir, minibüs ve şehirlerarası otobüslerde toplam koltuk sayısının 10'da 1'i oranda çocuk bağlama sistemi bulundurulacak. Motosiklet sürücülerine zaten zorunlu olan kaskın yanına bir de gözlük şartı getirildi. Kaskında gözlük aparatı olanlar uygulamanın dışında tutuldu.

Sürüş güvenliği uzmanı Turgut Yüksekdağ, ''Belli bir sürat üzerinde giderken fren durumunda kendinizi kontrol edemesiniz. Çünkü otomobil dursa bile vücut ileri gitmeye çalışıyor. Ön tarafta oturanlar için airbag’ler, emniyet kemerleri var ama hareketli araç içindeki herkesin emniyet kemeriyle güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Yolda belirli bir süratte gözünüze girebilecek küçük bir çöp tanesi bile kaza riskini oluşturuyor. Gözlük aparatı, bilinçli olan motorcuların zaten taktığı bir şeydi. Bu da şimdi zorunlu hale geldi'' dedi.