'Sayın Cumhurbaşkanım' diyerek çağırdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım. Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım. Demokratik yollarla, sandığa giderek, oyumuzu kullanarak cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız" dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken kullandığı ifadeler ise dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyük Taarruz'un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması için Edirne'ye geldi. Programda Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kılıçdaroğlu'nu "Sayın Cumhurbaşkanım" ifadesiyle kürsüye davet etmesiyle dikkat çekti ve kısa sürede gündem oldu. İşte Edirne Belediye Başkanı'nın konuşması ve bu konuşmanın üzerine Kılıçdaroğlu'nun ilk sözleri ile ilgili detaylar...

Kılıçdaroğlu'nu "Sayın cumhurbaşkanım" diyerek kürsüye çağırdı

Konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullanan Gürkan "O cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı olacak. O tarihte Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak 13. cumhurbaşkanının adı da Kemal Kılıçdaroğlu olacak." şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda kullandığı bir ifade ise törene adeta damga vurdu. Gürkan, "Sayın cumhurbaşkanım yüksek teşriflerinizle sizi konuşmalarınızı yapmak üzere kürsüye davetimi arz ederim" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu konuşmasını yapması için kürsüye çağırdı.

e2

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu ise konuşmasına, "Sayın Belediye Başkanımız gayet güzel dokunaklı bir konuşma yaptı." sözleriyle başladı.