Savaş Kerimoğlu'ndan 'camide protokol'e tepki: Sırat Köprüsü'nde de protokol olacak mı?

Halk TV ekranlarında yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu 'Günaydın Türkiye' programında, Afyonkarahisar'da Kuran kursu öğrencileri için düzenlenen törende Vali, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı için protokol yolu oluşturulması gündeme geldi. Kerimoğlu, "Sırat Köprüsü'nde de acaba protokol uygulaması olacak mı?" dedi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu 'Günaydın Türkiye' programına konu olan habere göre, 15 Ekim'de Hacı Mehmet Sayın Camii'nde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı.

Törenden yansıyan fotoğraflarda, caminin girişinden itibaren kırmızı şerit çekilerek bir protokol yolu oluşturulduğu görüldü. Protokole katılanlar, bu yoldan kuran kursu öğrencisi ve velilerini selamlayarak yürüdü. Protokoldekiler için hazırlanan altın sarısına boyanmış varaklı koltuklar da dikkat çekti. Ayrıca, törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Burhan İşleyen, "Hepimiz sınavdayız" dedi.

'Sırat Köprüsü'nde de protokol yolu olacak mı?'

Haberin ekrana gelmesinden sonra durumla ilgili görüşlerini belirten Savaş Kerimoğlu, "Efendim, Sırat Köprüsü'nden geçmek var, cami içinde protokol yolundan geçmek var... Hepimiz sınavdayız" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camide herkesin eşitliğini sağlamak için var olduğunu belirten Kerimoğlu, "İslamiyet inancında, 'Allah'ın Evi' olarak adlandırılan camide protokol yolu yapılıyor. Sırat Köprüsü'nde de acaba protokol yolu olacak mı?" dedi.