Saray belirsizliğe son noktayı koydu: Erdoğan sizinle görüşecek

Saray belirsizliğe son noktayı koydu: Erdoğan sizinle görüşecek
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in sözcüsünün, "Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Pence, Ankara'ya gidecek." sözlerinin ardından Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Pence'i kabul edeceğini duyurarak yanlış anlaşılmaları giderdi.

Erdoğan, Sky News muhabirinin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ben dimdik ayaktayım. Pence ve Pompeo ile görüşmeyeceğim. Onlar Türk mevkidaşları ile görüşecek. Ben, Trump gelirse ancak onunla görüşürüm!”

Bunun üzerine Sky News kanalı ve diğer önde gelen haber ajansları ile medya organları, Erdoğan'ın Ankara'yı ziyaretlerinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmeyeceğini duyurdu.

Ardından ABD Başkan Yardımcısı Sözcüsü, "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek" açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan düzeltme geldi:

Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün @SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır.

Daha önce Beyaz Saray Ankara'ya göndereceği heyetin, 'Türkiye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nı durdurana kadar yaptırımların kalacağını' iletmekle görevli olduğunu açıklamıştı.

Heyetten Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bugün Ankara'da temaslarına başladı.

Pence ve Pompeo'nun temasları ise yarın için planlanmıştı.

Trump yönetiminden Suriye'deki harekat durmazsa Türkiye'yi daha ağır yaptırımlarla tehdit eden açıklamalar da geliyor.

Etiketler :