Şanlıurfa'da Termometreler Çıldırdı

Şanlıurfa'da Termometreler Çıldırdı
Türkiye'de etkisini sürdüren sıcak hava dalgası Urfa'da sıcaklığı 50 dereceye çıkardı.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Şanlıurfa'da termometreler 50 dereceyi gösterdi.

Türkiye'nin en yüksek hava sıcaklıklarının görüldüğü şehirlerden biri olan Şanlıurfa'da yerel halk, serinlemek için parkları ve yeşil alanları tercih ediyor.

Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği bu şehirde, çocuklar serinlemek için süs havuzlarını tercih ediyor. Havuzda vakit geçiren çocuklardan Abdulkadir Birgül, "Sıcak çok yoğun, dayanılmaz halde. Havuzda serinlemek zorundayız" şeklinde konuştu.

Şehir sakinlerinden Mustafa Dişçi ise, "Sıcaklar artık dayanılmaz bir hal aldı. Sıcaktan korunmak için sık sık su içiyoruz, yüzümüze su serpip serinlemeye çalışıyoruz. Bazen gerçekten zor olabiliyor" dedi.

Kilis'te de bunaltıcı sıcaklar devam ediyor. Kentte sıcaklık 40 dereceye kadar ulaşmış durumda; insanlar gölgeli alanlarda ve parklarda serinlemeye çalışıyor.

Ana caddelerde insanların sıcaktan dolayı dışarı çıkmadığı gözlemlendi.

Sıcaklığın çok yüksek olduğunu vurgulayan Musa Samancı, "Musluktan su alıp yüzümüzü yıkayarak ve parklarda gölgeli alanlarda oturarak serinlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.