Şanlıurfa'da katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şanlıurfa, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucu 5 çocuk hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında meydana gelen kazada, edinilen bilgilere göre sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, kaldırımdaki yayalara çarptıktan sonra park halindeki 2 araca çarptı.

Kaza sonrası kaldırımdaki 2 çocuk olay yerinde hayatını kaybederken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar, daha sonra ambulanlaslarla çevredeki hastenelere kaldırıldı. Kaldırıldakları hastenelerde tedavi altına alınan 3 çocuk daha kurtarılamayarak hayatını kaybetti..

Hastanede tedavileri süren 3 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

kapak-231123.jpg

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Kasim Gulpinar ve Vali Hasan Şıldak, açıklamalarda bulundu.

Vali Şıldak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kaza, seyir halindeki bir aracın, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp yolun kenarındaki yaya vatandaşlarımıza ve park halindeki 2 araca çarpması suretiyle meydana geldi. Maalesef 5 vatandaşımızı kazada kaybetmiş bulunuyoruz ve ne yazık ki bunlar çocuk yaştaki vatandaşlarımız. Yaş tespitleri yapılacak. 2 çocuğumuz olay yerinde, 3 çocuğumuzu da hastanede tedavi esnasında kaybettik. 2'si çocuk 3 vatandaşımız da yaralı. Bu yaralılardan birinin daha durumu ağır. Tedavileri sürüyor. Yol ise trafiğe kapalı. Ekiplerimiz olayın oluş sebebini ve sorumluları belirleyecek."

Kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Şıldak, yaralılara da şifa dileyerek, tüm sürücülere trafikte dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kaynak:AA