Sanatçı ve fenomenlerden İmamoğlu kararına tepki

Sanatçı ve fenomenlerden İmamoğlu kararına tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi. Sözkonusu karara karşı sanatçılardan da İmamoğlu'na destek yağdı.

Piyanist Fazıl Say, "Artık kapkaranlık bir ülke oldu Türkiye. Korkaklar! Korkaksınız! Adaletsiz korkaklar! Haksızlıkla göz göre göre! Yanındayız Ekrem İmamoğlu" diyerek tweet attı.

Ses sanatçısı Yekta Kopan, "Yanındayız Ekrem İmamoğlu" diye yazdı.

Yemek eleştirmeni Vedat Milor ise, "Bugün Türkiye’de, Saraçhane’de olmayı ve keyfi kararlara karşı desteğimi ortaya koymayı çok isterdim" diyerek sözkonusu karara tepkisini gösterdi.

Yazar Gani Müjde, "Bataklıktan çıkışın ilk işareti gibi geldi bana. Artık muhalefet kimi aday gösterecek diye bir sorun da kalmadı. Aday belli..." dedi.

Yazar Sunay Akın da "Yanındayız İmamoğlu" mesajıyla aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

Şarkıcı Mustafa Sandal, "Asla yalnız değilsin. Her şey çok güzel olacak!" diye tweet attı.

Rapçi Şanışer, "Başkanlığın hayırlı olsun. Yanındayız İmamoğlu" diyerek İmamoğlu'na desteğini gösterdi.

Şarkıcı Atilla Taş, "Bir adamdan korktuğunuzu da bu kadar belli etmezdiniz yahu. Yeni bir mağdur yarattınız. Ama seçimi bu şekilde kazanamayacaksınız! Şah ve mat beyler!" dedi.

Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin, "İstanbul’un seçilmiş belediye başkanını siyaset yolunu tıkamak için cezalandırmak, seçmen iradesine çok büyük saygısızlık. bu, aynı zamanda hafıza kaybı, akıl tutulması ve bir hukuk skandalı.
ve bu akşam yine “umut” diyen #ekremimamoğlu asla yalnız değil"
diyerek tepkisini gösterdi.

Şarkıcı Hayko Cepkin, "Veeee ilk adım için sebepler oluştu, şimdi sonuca doğru ilerleyeliiiiim" dedi.

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, "Birgün seçilemeyeceğini hiç düşünmeden davranırsan işte böyle hukuksuzluğa muhtaç kalırsın" ifadelerini kullandı.

Tiyatro oyuncusu Kaan Sekban, "Kimsenin eli ayağı titremesin, kimse enseyi karartmasın. Her şey çok daha güzel olacak!" paylaşımında bulundu.

Tiyatro oyuncusu Mert Fırat, "Halkın iradesiyle seçilmiş olana dahi tahammül edemeyen, saygı göstermeyen seçime nasıl saygı gösterecek. Daha ne sınanıyor? Hak, hukuk, adalet… #imamoğlu" dedi.

Sinema oyuncusu Berna Laçin, "Bu güzel ülkeye çok yazık çok" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Oyuncu Hazal Kaya ise Instagram hesabında İmamoğlu'nun fotoğrafını paylaşarak, "Yanındayız İmamoğlu" diye yazdı. Kaya, Twitter hesabından da İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu'nun tweetini retweetledi.

Komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz, "Kalkınma süperdi…Adalet zaten…Bu 'Her toplum hakettiği gibi yönetilir' sözünün çirkinliği bir yana benim memleketim bu değil diye düşünüyorum. Espri ? Yine siz yapın elbette. Politik mizah neden yok çünkü politika yok ki mizahı olsun ! Laba luba hep ikisi de. Acı bi tablo" diyerek tepkisini gösterdi.

Tarihçi Emrah Safa Gürkan, "Ekrem İmamoğlu'na verilen haksız ceza bir türlü aşamadığımız yapısal problemleri artık konuşmamız gerektiğini gösteriyor. İfade özgürlüğü şiddet hariç her şeyi kapsamalı. Yok hakaretmiş, yok o şucuymuş bucuymuş vs. bunlar saçmalık. Laftan kimseye bir şey olduğu görülmemiştir. Bu siyasi partiler kanunu kesin değişmeli. Yoksa halkta hiç karşılık bulmayan biri 20 yıl parti lideri kalabilir. Kendi atadığı delegenin seçtiği liderlerle boşuna seçime gitmiş oluyoruz. Bugünkü olay gösterdi ki siyasetçi için esas olay parti koridorlarında Bizanten oyunlar. Hadi partilerin kadroları, başkanları değişmiyor. Hala gidip aynı partilere alışkanlıkla oy atıyor insanlar ya. Yeni parti vs. vermiyorlar yani, enteresan. Çocukluğumdan beri X partisine oy veriyorum diyen var ya. Aferin sana. Bu seviyeyle sağlıklı bir demokrasi nasıl işlesin" diyerek kararı eleştirdi.

İnternet fenomeni Danla Biliç de İmamoğlu ile bir fotoğrafını paylaşarak, "Başkanım" yazdı.

Etiketler :