Samancı isyan etti: Satışlar durdu, ürünler yerde kaldı

Ekonominin gidişatı nedeniyle zor durumda olduklarını söyleyen samancı Mikail Teke, "Şu an mazot maliyetlerinden dolayı, yüksek nakliyeden dolayı samanlar yerde kalmıştır. Saman satışları durmuştur. Biçerciler, çiftçiler çok zor durumda. Devlet büyüklerimizden bize yardım etmelerini, Suriye kapısını açmalarını istiyorum" dedi.

İğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Adıyaman’da yaşayan samancı Mikail Teke, nakliye maliyetlerinin artması nedeniyle samanlarının satamadığını söyledi. İktidara seslenen Teke, "Şu an mazot maliyetlerinden dolayı; yüksek maliyetten dolayı, nakliyeden samanlar yerde kalmıştır. Saman satışları durmuştur. Ben 10 tane adam çalıştırıyorum burada. Üç gündür ne gelen var ne giden var. Biçerciler, çiftçiler şu an için çok zor durumda. Devlet büyüklerimizden bize yardım etmelerini, Suriye kapısını açmalarını istiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu durum, gidişatımız hiç iyi değil" dedi.

'Devletten yardım bekliyoruz'

Beş gündür iş yapamadıklarını söyleyen Teke, günlük maliyetlerinin 4-5 bin lira olduğunu paylaştı. Teke, "Kazanmayı boş ver; her gün 5-10 milyar (5-10 bin lira) zarar içine düşüyoruz. Buradan devlet büyüklerinden tek ricamız Suriye kapısını açmaları ve bize yardımcı olmaları. Zor durumda çiftçimiz, samancımız, biçercimiz; herkese yardım etmelerini diliyorum. Ne gerekiyorsa yapılmasını bekliyoruz, arz ediyoruz. Devletten yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA

Etiketler :