Saldırıya Uğrayan Gazeteci Saldırganlardan Daha Çok Ceza Alacak!

Saldırıya Uğrayan Gazeteci Saldırganlardan Daha Çok Ceza Alacak!
Gazeteci Sinan Aygül, haziran ayında sokak ortasında saldırıya uğradı. Aygül'e kendisine saldıran kişilere hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Daha önceki davalarıyla birlikte eğer ceza onanırsa Aygül, saldırganlardan daha fazla ceza alacak.

Bitlis Tatvan'da 17 Haziran'da Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan korumaları Engin Kaplan ve Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

SALDIRGANLARDAN DAHA FAZLA YATACAK

Duvar'ın aktardığına göre, iddianamede savcı, Aygül’ün 'hakaret' suçundan ceza almasını ve TCK’nın 58. maddesinde öngörülen tekerrür hükümlerinin uygulanmasını istedi. Daha önce yaptığı haberlerden dolayı aldığı cezalar ertelenen Aygül bu davadan mahkum olursa tüm cezalarını yatmak zorunda kalacak.

Aygül, iddianameye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önce saldırıya uğradığım için neredeyse ceza alacağımı, tutuklanacağımı söylemiştim. Şimdi de hazırlanan iddianame ve istenen cezaya baktığım zaman saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağımı görüyorum. Saldırganlar haklarında açılan davaya göre ne kadar ceza alırlarsa alsınlar artık kapalı cezaevine geri dönmeyecekler, en fazla açık cezaevinde infaz edilecek cezaları. Ama ben bu davadan ne kadar ceza alırsam alayım, tamamını kapalı cezaevinde geçireceğim. Alacağım en düşük ceza bile, saldırganların cezaevinde kaldıkları süreden daha fazla olacak. İşte biz buna adalet diyoruz. Gerçekten çok adil. Ceza alıp almamak da çok önemli değil benim için artık. Kamu malını, halkın malını savunduğum için sokak ortasında öldürülmeye çalışıldım. Azmettiriciler ortada olmasına rağmen dokunulmadı. Saldırganlar hakkında, o görüntüler, şahitler ve bütün delillere rağmen açılabilecek en hafif şekilde açıldı dava. Yetmedi şimdi de benim hakkımda dava açılıyor. Bir dava birinin aleyhine, birilerinin lehine ancak bu kadar zorlanabilirdi, zorlandı. Ne diyeceğimi bilmiyorum, yaşanan her gelişme bir öncekinin skandallığını gölgede bırakıyor.”

DAVA 14 ARALIK'TA

Öte yandan gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve ile boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın 'Silahla Kasten Yaralama' suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 14 Aralık Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.