Şair İsmet Özel'in sağlık durumu hakkında Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Şair İsmet Özel'in sağlık durumu hakkında Sağlık Bakanı'ndan açıklama
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, şair İsmet Özel’in sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, şair İsmet Özel ile bir süre önce telefon görüşmesi yaptığını ifade ederek, “İsmet Özel’in kendisinin izni olmadan hakkında konuşmamızın doğru olduğuna inanmıyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Kendisiyle iki saat kadar önce telefonda görüştüm. Genel durumunda bir sorun yok. Yakın takip ediliyor. Ben de yakın takip ediyorum. Türk edebiyatının son dönem önemli bir şairi. Aynı zamanda önemli bir fikir adamı olan şair İsmet Özel’e buradan geçmiş olsun dileklerimi ve Rabbimden acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şair İsmet Özel'in kalp krizi geçirdiğini duyurmuştu.

Kerem Kınık, "Kalp krizi sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Koroner Yoğun Bakıma kaldırılan Şair İsmet Özel’e Mevladan acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İsmet Özel kimdir?

Türk şair ve yazar İsmet Özel, 19 Eylül 1944 tarihinde dünyaya geldi. Bir süre Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu.

8 yıl Devlet Konservatuvarı’nda Fransızca okutmanlığı yaptı. Ataol Behramoğlu'yla birlikte Halkın Dostları dergisini kurdu ve yönetti. 1963’ten itibaren şiirleri yayımlanmaya başladı. 1974’te düşünsel ve ruhsal bir değişim yaşayarak yazı hayatına İslami düşünce çerçevesinde devam etti. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005’te Türkiye Yazarlar Birliği deneme ve üstün hizmet ödülünü kazandı. 9 şiir, 22 deneme, söyleşi, mektup ve 5 çeviri kitabına imza attı.

1978 yılında kaleme aldığı Üç Mesele (Teknik, Medeniyet, Yabancılaşma) en önemli kitaplarından biridir. 2007 yılında kurulan İstiklal Marşı Derneği'nin kurucusudur. İstiklal Marşı Derneği fahri genel başkanıdır.

İHA

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :