Sahte içkiden 1 kişinin öldüğü gece kulübü mühürlendi
İstanbul'da son 4 günde sahte içki nedeniyle 92 kişi hastanelere başvurdu. Sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitiren kişilerin sayısı 38'e yükselirken 46 kişinin tedavisinin sürdüğü 8 kişinin de taburcu edildiği öğrenildi.
Esenyurt Koza Mahallesi'nde ise 10 Ocak günü bir gece kulübünde sahte içki tüketen İzzet Özer, Mert Cambaz ve Hasan Can zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvurdu.
İzzet Özer, taburcu olurken Mert Cambaz ise 15 Ocak Çarşamba günü tedavisi tamamlanarak hastaneden ayrıldı. 34 yaşındaki Hasan Can ise yaklaşık 1 hafta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hastaneye giden 3 kişinin sahte içkiden zehirlendiğinin tespit edilmesi üzerine polis ekipleri inceleme başlattı. Zehirlenenlerin en son içki içtiği gece kulübüne giden Tarım ve Orman Bakanlığı ile Esenyurt Belediyesi ekipleri, içkilerden numune aldıktan sonra gece kulübünü mühürledi.
İSİMLERİ BELLİ OLDU
Diğer yandan, son 4 günde sahte içki sebebiyle Hacı Çakır, Dorcil Elfond, Bayram Klyche, Jamoluddın Nurmatov, Kamil Okçu, Mehmet Doğan, Hovhannes Petrosyan, Ahmet Karahan, Şehmuz Özgün, Recep İniş, Ümit Saydonova, Muhabbat Jabbarova, Sonay Öksüzce, Mustafa Öksüzler, Khayot Mustafaey, Anver Hasanov, Farhat Hudabeyava, Mosanga Modime Magloıre, Zuxrddin Ibragımanov, Serkan Çavdar, Abdullah Aksoy, Shamurat Sherıpov, Begench Duvanov, Duran Kılınç ve Hasan Can'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Sahte içki üreten sevgililerden akıl almaz savunma: Biz de içtik ama ölmedik