Sağlık Bakanı'nın Hastanesinde Estetik Olan Kadının Hayatı Kabusa Döndü

Sağlık Bakanı'nın Hastanesinde Estetik Olan Kadının Hayatı Kabusa Döndü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastanesinde estetik operasyon geçiren kadının hayatı kâbusa döndü. Göğüs küçültme ve karın germe ameliyatı geçiren kadının vücudunda çukurlar oluştu. Karın bölgesinde şiddetli ağrıları da baş gösteren kadın hem hastaneye hem operasyonu yapan doktora karşı tazminat davası açtı. Hakkında savcılık başvurusu da yapılan doktor ise, “Kusur hastanın” dedi.

Dinçer GÖKÇE

Bakırköy 3. Tüketici Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre, M. A. isimli kadın göğüs küçültme ve karın germe operasyonu yaptırma kararı aldı. M. A. yaptığı bir dizi araştırma sonrası, operasyon için Bağcılar’da bulunan Medipol Mega Hastanesi’nde karar kıldı. Dr. Can İlker Demir ile görüşen M. A., operasyon için son kararını verdi. 10 saat süren operasyon sonrası M. A. 3 gün sonra taburcu edildi.

‘OPERASYON BAŞARISIZ GEÇTİ’

Ancak dava dosyasına M. A. adına sunulan dilekçede operasyonun başarısız geçtiği bilgisini hastane personeli de Dr. Demir de M. A. ile paylaştı. Dr. Demir’in, M. A.’ya, hatayı düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını dediği kaydedildi.

VÜCUDUNDA ÇUKURLAR OLUŞTU

Göğüslerinde kalıcı bir bıçak izi kalan M. A.’yı psikolojik olarak da çökerten bir diğer durum ise karın bölgesinde oluşan görüntü oldu. Karın ve göbek kısmı yanlış yerde dikiş atılan M. A.’nın vücudunda yer yer çukurluklar oluştu. Fiziksel görünümün yanı sıra genç kadının bölgesinde şiddetli ağrılar yaşamaya başlayan kadın gündelik işlerini dahi yapamaz duruma geldi.

‘SEN BUNA ŞÜKRET!’ YANITI

Estetik bir görünüme kavuşmak isterken, daha kötü bir sonuçla yüz yüze kalan M. A., sorunun çözümü için doktor ile temasını sürdürdü. M. A. ile Demir arasında geçen bir dizi WhatsApp yazışma ile sesli mesaj dava dosyasına girdi. Demir’in, M. A.’ya verdiği yanıtlar arasında “Sen buna şükret” yönünde bir ifade kullandığı kaydediliyor. M. A., davalı hastane ile doktora gönderdiği ihtarnamede 750 bin TL maddi 1 milyon TL de manevi tazminat talebinde bulundu.

HASTANE: SONUÇ BAŞARILI

Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri AŞ adına dosyaya sunulan savunma, M. A.’nın estetik operasyonun başarılı geçtiği öne sürüldü. Hastane adına yapılan savunmada ayrıca, davanın idare mahkemesine açılması gerektiği savunuldu.

‘SİGARA İÇMESEYDİ BÖYLE OLMAZDI!’

Dr. Can İlker Demir adına yapılan savunmada ise, hekim hatasından söz edilemeyeceği öne sürülerek, sorunun M. A.’dan kaynaklandığı iddia edildi. M. A.’nın, operasyon sonrası da sigara içmeye devam ettiği kaydedilerek, bu durumun olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasına sebep olduğu öne sürüldü.

‘KASTAN YARALAMA’ SUÇUNDAN ŞİKÂYET

M. A.’nın operasyonundan birkaç ay sonra özel bir klinik açtığı anlaşılan Dr. Demir hakkında ‘kastan yaralama’ suçlaması ile de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Dr. Demir’in, anılan soruşturma nedeni ile henüz ifadesinin alınamadığı anlaşıldı.

Etiketler :