Sağlık Bakanı Memişoğlu 'çok gizli' demişti bebek katillerine bilgileri denetleyici doktor veriyormuş

Sağlık Bakanı Memişoğlu 'çok gizli' demişti bebek katillerine bilgileri denetleyici doktor veriyormuş
Sağlık Bakanı Memişoğlu, para için bebek kalteden Yenidoğan Çetesi hakkında soruşturmanın çok gizli yürütüldüğünü söyledi. Konuşma kayıtlarına göre çete mensupları soruşturmanın farkındaydı.

Elebaşlığını terör örgütü PKK'dan hüküm giymiş Doktor Fırat Sarı'nın yaptığı Yenidoğan Çetesi, tüm Türkiye'nin kanını dondurdu.

Çete, para için bebekleri öldürdü. Yenidoğmuş sağlıklı bebekleri yoğun bakımda tutup SGK ve ailelerden para alan şahıslar, başta Özel Reyap Hastanesi olmak üzere çok sayıda özel hastanede örgütlendi.

gavu4nkwgaaslbu.png

Çete lideri Sarı'nın doktor gibi yoğun bakıma bıraktığı ve işbirlikçisi olan hemşire Hakan Doğukan Taşçı'nın Sağlık Bakanlığı'nın haklarında yürüttüğü soruşturmadan haberdar olduğu öğrenildi.

gavp4orw4aa5que.png

Gazeteci Alican Uludağ, iddianameye giren ses kayıt dökümlerini X hesabından paylaştı. Kayıtlara göre, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun 'çok gizli yürütüldü' dediği soruşturmada çete üyelerini denetime gelen denetçi doktor, Taşçı'ya 'hakkınızda gizli dava var' diyerek uyardığı görüldü. Taşçı şunları söylemiş:

"Denetim geliyormuş gibi yaptı... Hakkınızda gizli bir dava diyor. Üç dört önceden diyor... Sağlık İl müdürü sağlık bakanından sonar en yetkili kişi size kafayı takmış diyor... Haberiniz olsun bir dava diyor gizli bir dava var diyor. Hepiniz örgütleşme gibi bu davanın içindesiniz."

gavu03fxoaao5xy.png

MEMİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Kamuoyuna skandalın yansımasının ardından özel hastanelerin ruhsatını iptal ettiren Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu şunları söylemişti:

"Bizim içimizde de kimin ne olduğunu bilmediğimiz için bunu çok gizli ve operasyonel yaptık. İçişleri Bakanlığı, biz ve Adalet Bakanlığı bu konuda gerçekten büyük bir uyum içinde çalıştı."

screenshot-2024-10-21-at-14-28-12-1-xte-alican-uludag-yenidogan-cetesi-icin-istanbul-il-saglik-mudurlugunden-denetime-giden-doktorun-gizli-sorusturmayi-suphelilere-haber-verdigi-ortaya-cikti-hakkinizda-gizli-bir-da.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi