Sağlık Bakanı bu görüntüyü doğru buluyor mu?

Sağlık Bakanı bu görüntüyü doğru buluyor mu?
Son günlerde ikinci dalga endişesinin artmasıyla birlikte maskenin doğru kullanımı tartışmaları da başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, yurttaşlara uyarıda bulunurken Twitter'daki kapak fotoğrafı dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir maskenin doğru kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. Aynı şekilde Bilim Kurulu üyeleri de maskelerin doğru kullanılmaması durumunda ceza verilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Bugün yine "Koronavirüsün maskesi henüz düşmedi. Dışarı çıkarken lütfen maske takın!" paylaşımı yapan Bakan Koca'nın Twitter adresindeki kapak fotoğrafı dikkat çekti.

Fotoğrafta maskesinin çenesinde olduğu görülen Koca hakkında, "Bakan bu görüntüyü doğru buluyor mu?" soruları soruldu.

Söz konusu fotoğraf şöyle:

fahrettin-koca-maske.jpg

Vakalardaki artış ne durumda?

Türkiye'de koronavirüs vakaları yeniden artış göstermeye başladı. 1 Haziran'da başlayan normalleşme sonrası hızla artan vaka sayıları 'ikinci dalga' endişelerini beraberinde getirdi. Bilim insanlarından da art arda uyarılar gelmeye başladı.

 

En son 29 Mayıs'ta 1141 vaka ile binin üzerinde görülmesinin ardından, 2 Haziran'da günlük vaka sayısı 786'ya kadar düşmüştü. 10 Haziran'dan itibaren yeniden yükselişe geçen vaka sayıları ise 12 Haziran'da 1195 ve 13 Haziran'da 1459'a çıktı.

Etiketler :