Sağlık Bakanı açıklamıştı: Test uygulaması 7 kentte başladı

Sağlık Bakanı açıklamıştı: Test uygulaması 7 kentte başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 81 ilde ve 153 bin hanede yapılacağını açıkladığı antikor testi 7 kentte başladı.

Sağlık ekipleri, Ankara'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde belirlenen hanelere giderek antikor testi için numune alma işlemleri uyguladı.

Cep telefonlarına mesaj geliyor

Sağlık görevlileri, belirlenen listedeki ailelerin kapısını çalıp, antikor testi uygulaması için geldiklerini söylerken, uygulamayı kabul eden hane ferdinin cep telefonuna bakanlıktan mesaj gelmesi sağlandı.

PCR testi için numune ve kan örneği alan sağlık ekipleri, test uygulanan yurttaşların sonuçlarını 2 gün içerisinde e-nabız sistemi ya da ilçe sağlık müdürlüklerinden alabileceklerini belirtti.

Yurttaşlar rıza vermezse başka adreslere gidiliyor

Etimesgut İlçe Sağlık Müdürlüğünün filyasyon ekibinde yer alan Diş Hekimi Ezgi Doğan Seçkin konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"153 bin hane TÜİK’in özel bir sistemi aracılığıyla seçildi. Bu sistemde seçilen adreslere giderek kapıları çalıyoruz. Kendi rızaları olmazsa başka bir adrese geçiyoruz. Bu işlemlerde bir PCR testi bir de kan örneğinin alınması var. PCR testi hastalığı geçirip geçirmediğini anlamak, kan testi de antikor düzeyinin oluşup oluşmadığını, bağışıklık kazanıp kazanmadığını anlamak için yapılıyor. Biz bu çalışmayı Ankara genelinde 4 bin hanede uyguluyoruz. Testlerin sonuçları 2 gün içerisinde çıkıyor. 2 gün içerisinde e-nabız üzerinden testlerinin sonuçlarını öğrenebiliyorlar ya da ilçe sağlık müdürlüğümüzü arayarak bilgi alabilirler"

Etiketler :