Kasap değil, tekelci çekiyor: Bayramda skandal afiş

Kasap değil, tekelci çekiyor: Bayramda skandal afiş
Kurban Bayramı’nda kasap dışı işletmelerde kıyma çekimi yapılması tepki çekti. Antalya’da bir tekel bayisine “Kıyma çekilir” afişi asıldı.

Kurban Bayramı'nda kasaplar dışında bazı iş yerlerinde kurban eti işleme ve kıyma çekimi hizmeti verilmeye başlandı. Hijyen standartlarının sağlanamaması nedeniyle toplum sağlığı tehlikeye atılıyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’dan uyarı konu ile ilgili uyarı geldi.

Osman Yardımcı, kurbanlık etin kasap olmayan kişiler tarafından işlenmesinin hem yasal olmadığını hem de sağlık açısından tehlike taşıdığını belirtti. Yardımcı, “İzinsiz ve yetkisiz kıyma çekimi yapılmasında, yetkisi olmayan kişiye 21 bin 6 lira, ortam ve hijyen şartları uygun olmadığından da 42 bin 76 lira ceza uygulanıyor” dedi.

Federasyon, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 tarihli Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’ine göre sadece yetkili kasapların bu işlemleri yapabileceğini hatırlatarak, diğer işletmeleri denetim ekiplerine bildirdi.

TEKEL'E KIYMA ÇEKİLİR AFİŞİ ASILDI

Geçen yıl Kepez’de bir nalburun “Kıyma çekilir, bıçak bilenir” afişi şikâyet üzerine kaldırılmıştı. Bu yıl ise aynı ilçedeki Yenidoğan Mahallesi’nde bir tekel bayisinin önüne “Kıyma çekilir” yazılı afiş asıldığı görüldü. Ayrıca Yeşilırmak Caddesi’ndeki bir fast food işletmesi ve Yıldırım Beyazıt Caddesi’ndeki başka bir tekel bayisinin de aynı şekilde afişle kıyma çektiği tespit edildi.

tekel-bayisinde-kiyma-cekilir-afisi-754828-222759.jpg

Yardımcı, “Türkiye'nin birçok ilinde maalesef bu olaylarla karşılaşıyoruz. Alo 174 Gıda İhbar Hattı’na bu tür yerler ihbar edilmeli. Hijyenik açıdan da bu tür yerler çok tehlikeli” diyerek vatandaşları uyar

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)