Sadettin Tantan “milliyetçiyim” deyip sessiz kalanları ağır suçladı!

Sadettin Tantan “milliyetçiyim” deyip sessiz kalanları ağır suçladı!
İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, terör örgütü Hizbullah’ın siyasi temsilcisi olan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın ilk 4 maddesini hedef aldığı açıklamalarına ateş püskürdü. Açıklamasında, isim belirtmeden MHP’ye de tepki gösteren Tantan, "İşin en ilginç yanı, kendisini milletçi olarak tanımlayanların buna sessiz kalmasıdır." ifadelerini kullandı.

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, son dönemlerdeki Anayasa tartışmalarına ilişkin önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Tantan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ve daha önce Hizbullah’a ve PKK’ya ‘terör örgütü’ diyemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın ilk 4 maddesini hedef aldığı ifadelere tepki gösterdi.

Yaptığı açıklamada, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin hedef alınmasına sessiz kalınmasını eleştiren Tantan, “Cumhuriyet’le, Atatürk’le, Türkiye’yle sorunlu olan, Türkiye’yi içeriden yıkmak isteyenlerin Anayasa’nın ilk 4 maddesine karşı kamuoyunu hazırlama gayretlerine sessiz kalınması utanç vesikasıdır. Anayasa’nın 4. maddesini tartışmaya açma cüretinde bulunup millete ahmak deme cüretini kendinde bulan Hizbullah‘ın siyasi ayağının lideri Türk Milleti’ne alenen meydan okumuştur.” söyleminde bulundu.

tantan.jpeg

İSİM VERMEDEN MHP’Yİ ELEŞTİRDİ!

Tantan, sözlerinin devamında, isim belirtmeden MHP ve Devlet Bahçeli’nin konuya ilişkin tutumunu da eleştirerek, “İşin en ilginç ve hazin yanı bu partiyle omuz omuza yürüyüp kendisini milliyetçi olarak tanımlayanların buna sessiz kalmasıdır. Milletimizin gözünün içine bakarak yalan söyleyip oy alanların ilk seçimde bunun bedelini ödeyeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“Anayasa’nın ilk 4 maddesine bağlı, Atatürk’e, Cumhuriyet’e, Türkiye’ye bağlı ve sevdalı insanların bir araya gelerek ilk seçimde millete ahmak diyenlere sandıkta gerekli dersi vermesi tarihi bir sorumluluktur.” ifadelerin, kaydeden İçişleri eski Bakanı, başka bir Türkiye’nin olmadığını ve yurda hep birlikte sahip çıkılacağını ifade etti.

bahceli-yapicioglu.webp

ZEKERİYA YAPICIOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın, “değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” hükmüyle korunan maddelerini hedef alarak skandal ifadeler kullanmıştı. Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz.” ifadelerini kaydetmişti.

“Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız.” ifadeleriyle Anayasa’nın 4’üncü maddesini hedef alan Yapıcıoğlu, “4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde." ifadelerini kullanmıştı.

hudapar.jpg

ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ NELER?

MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

tweet.png

Kaynak:halktv.com.tr