Sadettin Saran'dan Milli Eğitim'e acil reform çağrısı

İş insanı Sadettin Saran, İmam Hatip Liseleri'nin sayısının artmasına rağmen öğrencilerin sayısının azaldığını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı yaptı. Saran, "Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor" dedi.

İmam Hatip liseleri sayısı son yıllarda hızla artmaya devam ederken Anadolu, Fen ve Meslek liselerinin sayısı aynı kalıyor. Öğrencilerin mecburen gitmek zorunda kaldığı imam hatip liseleri tartışmalara neden olurken Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı yaptı.

Instagram hesabından video paylaşan Saran, bilimsel eğitimin esas alınarak reform gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. İmam hatip liselerinin sayısının artmasına karşın öğrenci sayısının artmadığına dikkat çeken Saran'ın videosu çok sayıda beğeni aldı.

'Aileler bu gidişatı görüyor'

Geçtiğimiz ay yapılan lise ve üniversiteye giriş sınavlarını hatırlatan Saran, "Maalesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeterlidir. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar" dedi.

'Fen Lisesi'ne ilgi artıyor, sayısı artmıyor'

"İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor" diyen Saran Fen, Anadolu ve Meslek liselerine ilgilinin hayli artmasına rağmen oralarda tersine okul sayısının azaltıldığını vurguladı. Kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş olmasının da bir diğer tehlike olduğunu söyleyen Saran şu ifadeleri kullandı:

"O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!"