Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Tayyip Bey hakikaten rahatsız, sağlık açısından söylüyorum

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Tayyip Bey hakikaten rahatsız, sağlık açısından söylüyorum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün akşam bir televizyon programında ittifaklara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu sırada dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, "Allah sağlık afiyet versin derim, Tayyip Bey hakikaten rahatsız, sağlık açısından söylüyorum. Yürümesinden tutun, konuşmasına kadar her noktada o da bir arayışın içinde, öyle tahmin ediyorum ben" dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, HaberTürk TV’de gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Karamollaoğlu, kendisini Millî Görüş Hareketi lideri olarak nitelendiren Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e ilişkin kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

'Milli görüş lideri kim?'

Altaylı’nın “Oğuzhan Bey sanki parti yönetimiyle farklı görüşe sahipmiş gibi tavır içinde uzunca bir müddettir. Siz içinizden çıkmış AK Parti’ye sert bir muhalefet yaparken, Oğuzhan Bey AK Parti ile ılımlı hatta dostane bir ilişki içinde. Bu ayrımın temel sebebi nedir?” sorusuna Karamollaoğlu, “Parti içi meseleleri medya önünde tartışmayı isabetli görmüyorum. Her partinin içinde farklı görüşlere sahip insanlar olur. Politikalar oluşturulurken herkes aynı görüştedir demek mümkün değil. Ancak partinin görüşü ortaya çıkıp deklare edildikten sonra görüşmeler, halka hitap o istikamette gerçekleştirilir” dedi.

'Haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam'

"Haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam" diyen Karamollaoğlu, Altaylı'nın "Milli görüş lideri kim?" sorusuna karşın da, "Liderlik bir makam değil bir sıfattır. Oğuzhan Bey bizim Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız. Ben de Saadet Partisi’nin genel başkanı olarak görev yapıyorum şu anda. Ha, liderlik bana göre yerine göre abiliktir, dostluktur. Bundan dolayı bir insan herkesi lider olarak kabul edebilir. Çünkü makam olmadığı için bir yaklaşım tarzı, bir sıfat. Siz bunu herkese verebilirsiniz. Oğuzhan Beyi insanlar lider olarak benimserler, kimsenin de itirazı olmaz ama bu makam değil ki" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuna yönelik ilk defa bir parti liderinin ağzından açıklamalar dile getirildi. 

'Tayyip bey hakikaten rahatsız'

Saadet lideri ittifaklara katılıp katılmamakla ilgili konuşurken dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olmadığına dikkat çekti. Karamollaoğlu ''Şuanda gördüğümüz kadarıyla Allah Teala sağlık afiyet versin derim, Tayyip bey hakikaten rahatsız, sağlık açısında söylüyorum. Yürümesinden tutun konuşmasına kadar, o da bir arayışın içerisinde" dedi.