İstanbul'daki İsrail Protestosunda Bir Kişi Öldü, 5 Kişi Gözaltına Alındı

Saadet Partili Nuri Tüfekçi'nin babasının atılan gaz bombasından etkilenerek kalp krizi geçirdiği belirtiliyor. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada "Polislere saldıran 5 kişi gözaltına alındı, 1 kişi hayatını kaybetti" dedi.

İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Konsolosluğu önündeki protestoya katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Nuri Tüfekçi'nin babası Eshabil Tüfekçi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi'nin babası Eshabil Tüfekçi hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'deki hastaneye yaptığı kanlı saldırıyı protesto etmek için İsrail'in İstanbul Konsolosluğu önünde bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi'nin babası Eshabil Tüfekçi çıkan arbede sonrası kalp krizi geçirdi.

Hemen hastaneye kaldırılan Tüfekçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

israil-protesto-saadet.jpg

İsrail'in Gazze'deki hastaneye dün akşam düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti, saldırı birçok ilde de protesto edildi.

Konuyla ilgili Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcımız Nuri Tüfekçi'nin muhterem babaları İstanbul Konsolosluğu önünde gaz bombasından etkilenmesi üzerine geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir."

halil-konakci.jpg

İMAM HALİL KONAKÇI BAYILDI

"Devletimiz emretsin en önde ben ve benim gibi Kudüs davası olan Müslümanlar Gazze’ye gideriz" diyen gerici imam Halil Konakcı, İsrail Konsolosluğu önünde polisin sıktığı gazdan etkilendi.

halil-konakci1.jpg

Konakcı, daha önce İsrail saldırılarına ilişkin yaptığı "Devletimiz emretsin en önde ben ve benim gibi Kudüs davası olan Müslümanlar Gazze’ye gideriz" açıklamasıyla gündeme gelmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden İsrail Başkonsolosluğu önündeki gösterilere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada

"Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43'ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet kuvvetlerinin de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellediği aktarılan açıklamada, polis bariyerini aşarak emniyet güçlerine saldırdığı tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail'in sivillere yönelik uyguladığı terör saldırılarını andıran bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz."

Etiketler :